Belcar

Belcar: Thuiszege voor Kumpen/Cohen

 De eerste manche van het spectaculaire Belcar kampioenschap leverde een thuiszege op voor de PKGL Viper van Anthony Kumpen/Stephane Cohen. De PKGL Viper vertrok van pole en kon direct een voorsprong opbouwen, nadat de Finse Viper van Kuismanen/Hasenbichler in de openingsfase door een langzaam leeglopende band naar de pits moest.

Tekst: Willem J. Staat 
Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

 De Marcos LM 600 van Herman Buurman/Vincent Vosse, waren eigenlijk de enigen die een serieuze bedreiging hadden kunnen vormen, maar in de 39e ronde verdween de Marcos na een schuiver in de bandenstapels en vatte zelfs vlam.
Ook Jos Menten kon zich lange tijd samen met Jeffrey van Hooydonck  met zijn AD Porsche 996GTR lange tijd in de kopgroep handhaven, maar kon een aanrijding met een langzamere deelnemer niet vermijden waarbij de waterkoeler beschadigd werd.


Evenals het optreden van de Eurotech-Hadegro Marcos Mantissen, bleef het optreden van Menten niet onopgemerkt.


Mechanische pech wierp de gebrs. Meijers, met hun BMW, die tot de Belcar inventaris behoren ver terug, maar werden als toch nog als 7e in hun klasse geklasseerd.

Kampioen Bert Longin moest met een kapotte turbo de strijd staken. Kort voor het einde beleefde men bij PKGL een benauwd moment toen leider Cohen met een klapband binnenkwam, maar de marge was voldoende voor de eindzege.

Uitslag algemeen
1. Anthony Kumpen/Stephane Cohen   Chrysler Viper   74 ronden
2. Pentti Kuismanen/Karl Hasenbichler Chrysler Viper   74 ronden
3. Franz Lamot/Kurt Mollekens Porsche 996GT3 73 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet