VLN

Div: Defecte stuurbekrachtiging kost Bleekemolen en consorten zege

Jeroen Bleekemolen had samen met Opel-sportdirecteur Volker Strycek en collega-Opel-rijder Timo Scheider met de Opel Astra V8 Coupé alle kans op de overwinning in de derde ronde van de BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft Nürburgring, maar een kapotte stuurbekrachtiging kort na het begin van de rijbeurt van de Aerdenhouter gooide roet in het eten. De reparatie kostte ruim 35 minuten en maakte het snelle team op slag kansloos. Niettemin was de stemming in het Opel-kamp optimistisch.

Tekst: René de Boer

Daarvoor was dan ook alle reden. De auto waarmee werd gereden, was een nieuw opgebouwd chassis, een van de bolides waarmee Opel op 31 mei en 1 juni wil deelnemen aan de 24-uursrace van de Nürburgring, hoewel het groene licht daarvoor officieel nog steeds ontbreekt. "In vergelijking met de testauto's waarmee we eerder reden was deze auto vooral beter op het gebied van wegligging en remmen. Bovendien werd ook met de Dunlop-banden weer een grote stap vooruit gezet", verklaarde Jeroen Bleekemolen. Na de snelle reparatie kon hij lange tijd rijden, hij zat zo'n anderhalf uur achter het stuur. "Meteen toen ik instapte had ik er alle vertrouwen in. De auto voelde goed aan, ik heb nu het idee dat ik de baan onder de knie heb en ook het veelvuldige inhalen van langzamere deelnemers leverde geen problemen meer op. Qua snelheid liep het perfect: na de reparatie haalde ik de leider in de race op de baan in en ik kon probleemloos weglopen."

Problemen bij het inhalen waren er wel voor het Abt-Audi-team, dat voor het eerst met de Abt-Audi TT-R aan een race op de Nordschleife deelnam. Het was tevens het eerste optreden met een DTM-auto voor Frank Biela, die voor het eerst in vier jaar weer eens racete met een toerwagen. "De auto is leuk om te rijden, zeker op deze baan, maar het was wel weer even wennen", aldus Biela. De race was voor het team na een uur ten einde, toen Christian Abt bij het inhalen van een groepje langzamere deelnemers van de baan gereden had. De Audi raakte flink beschadigd, de coureur bleef ongedeerd. Overigens had Abt zich bij diverse eerdere inhaalacties de woede van diverse deelnemers op de hals gehaald door wel heel weinig ruimte te laten. De race werd gewonnen door Frank Stippler en Jonathan Price met een Porsche. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet