WTCC

ETCC: Tom Coronel tweemaal in de punten

 


De twee races voor het EK Toerwagens in Barcelona leverden twee achtste plaatsen op voor Tom Coronel met de Carly-BMW. Duncan Huisman viel in de eerste race uit en kon in de tweede race niet meer aantreden. De overwinningen gingen naar Gabriele Tarquini (Alfa) in race 1 en Dirk Müller (BMW) in race 2.

Tekst: René de Boer 
Foto: Boudewijn Pieters 


 

Alfa-coureur Tarquini won vanaf pole de eerste race

Gabriele Tarquini, die donderdag tijdens de test nog over de kop geslagen was met zijn nieuwe Alfa Romeo 156, beloonde zijn Autodelta-team met een overwinning in de eerste race van ht EK Toerwagens. De Italiaanse routinier, dit jaar nieuw bij Alfa Romeo, bleef na een rondenlang duel zijn naar BMW overgestapte landgenoot Fabrizio Giovanardi voor. De Spanjaard Antonio Garci­a werd in zijn eerste toerwagenrace derde, voor de beide BMW-rijders Jürg en Dirk Müller. Tom Coronel eindigde als achtste, Duncan Huisman werd drie ronden voor het einde van de wedstrijd van de baan gereden door de Zweed Rydell, waarbij het rechter voorwiel van zijn BMW afbrak. De schade was te groot om in de tweede race nog van start te kunnen gaan.

In de tweede wedstrijd, waarin de eerste acht van de voorafgaande race omgekeerd starten, mocht Coronel vanaf pole vertrekken, maar dit voordeel kon hij niet omzetten. "Ik kwam gewoon teveel topsnelheid tekort", zou hij na de race verklaren. De fabrieks-BMW's en de Alfa-rijders Tarquini en Larini trokken zonder problemen aan hem voorbij en uiteindelijk werd Coronel opnieuw achtste. De overwinning ging naar Dirk Müller voor Jörg Müller en Andy Priaulx. Na twee races leidt de Italiaan Tarquini in de titelstrijd.


Seat debuteerde in het EK Toerwagens, maar kende nog de nodige problemen 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet