GT

FIA GT: Ferrari domineert FIA GT-race, broers Van der Zwaan zevendeDe start van de wedstrijd met de Lister Storm nog voor de Ferrari's

Ferrari domineerde totaal de gang van zaken tijdens de eerste FIA GT-race van het seizoen op het Circuit de Catalunya bij Barcelona. In de grote klasse wonnen Biagi/Bobbi met de BMS Scuderia Italia-Ferrari 550 Maranello voor hun teamgenoten Cappellari/Gollin, met Bryner/Calderari/Livio namens het Care Racing-team met een Ferrari 550 op de derde plaats. In de N-GT-klasse eindigden er vier Ferrari's op de eerste vier plaatsen. De gebroeders Van der Zwaan debuteerden samen met teamgenoot Klaus Abbelen verdienstelijk met een zevende plaats, Mike Hezemans viel voortijdig uit.

Tekst: René de Boer  
Foto: Boudewijn Pieters


 
De gebroeders Van der Zwaan leverden een prima prestatie door als zevende te eindigen

De Lister Storm van Jamie Campbell-Walter en Nathan Kinch reed in de beginfase nog aan de top mee, maar was op slag kansloos toen na ruim een half uur in een bizar ongeluk het dak van de auto afvloog. Ook de Larbre-Viper met Christophe Bouchut en Jean-Philippe Belloc viel voortijdig uit als gevolg van een technisch defect.

Mike Hezemans startte na problemen met de wegligging van de Force One Racing-Viper in de tijdtraining een voortvarende inhaaljacht, maar moest voortijdig de strijd staken als gevolg van een kapot onderdeel in de versnellingsbak. "Jammer, want de auto was vandaag duidelijk beter dan in de training", aldus de Eindhovenaar. Wel twijfelt Hezemans aan de competitiviteit van de Viper: "Je merkt nu duidelijk dat de Viper in vergelijking met de Ferrari's en de Lister een stuk ouder is en echt aan het eind van zijn ontwikkeling zit. Er moet nog veel gebeuren willen wij dit seizoen nog een serieuze kans kunnen maken."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet