VLN

Div: Jeroen Bleekemolen derde op Nordschleife

Jeroen Bleekemolen is samen met Peter Dumbreck en Volker Strycek in de Opel Astra V8 Coupé als derde geëindigd in de DMV-3,5-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife, meetellend voor de BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft. Voor Jeroen Bleekemolen was het zijn eerste race op het legendarische circuit in de Eifel, waar hij vermoedelijk op 31 mei en 1 juni met zijn Opel-DTM-collega's zal deelnemen aan de jaarlijkse 24-uursrace.

Tekst: René de Boer

"Het was een heel goede test, ik heb nu eindelijk eens wat meer op het circuit kunnen rijden", vertelde Jeroen Bleekemolen, die in de tijdtraining één ronde reed en in de wedstrijd zeven ronden op het ruim 25 km lange parcours aflegde. De Opel-équipe was in de kwalificatie het snelst en mocht derhalve vanaf pole vertrekken. Opel-sportdirecteur Strycek gaf Bleekemolen de opdracht, de start en de eerste stint voor zijn rekening te nemen. "Dat was heel goed", aldus de Nederlander, "want de eerste twee ronden had ik een vrije baan en kon ik dus goed het circuit leren kennen. Ik heb twee snelle Porsches met ervaren coureurs voorbij laten gaan en kon toen mooi bij hen aanhaken." Later verloor Bleekemolen bij het passeren van langzamere deelnemers wel wat tijd en ook een spin leverde wat tijdverlies op. De schade in het klassement bleef echter beperkt en na de rijbeurten van Dumbreck en Strycek werd het Opel-team als derde geklasseerd, achter winnaars Lucas Luhr en Emanuel Collard met de Manthey-Porsche en Jürgen Alzen/Arno Klaassen met de Alzen-Porsche.

"Op zich ging het erg goed. We waren in de training snel, sneller ook dan de Abt-Audi TT-R, die vorige keer pole had, en in de race verliep het ook prima", aldus Bleekemolen. "Wel vond ik het ongelooflijk warm in de auto, dat maakte het er niet gemakkelijker op. Eerst dacht ik, dat dat aan mij lag, maar ook Dumbreck moest na zijn stint weer opgelapt worden. Die temperatuur is iets waar de technici de komende tijd nog wel even naar moeten kijken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt." Het volgende agendapunt voor Jeroen Bleekemolen is naar alle waarschijnlijkheid de tweedaagse DTM-test, 7 en 8 april op Hockenheim. Op woensdag 9 april vindt de officiële presentatie van de DTM plaats in het Europa-Park Rust in het Zwarte Woud. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet