Sportscars

Sportscars: Tom Coronel met Spyker naar Le Mans

Tom Coronel rijdt voor het Nederlandse Spyker Squadron tijdens de 24 Uur van Le Mans. Dat onthulde teambaas Victor Muller vanavond tegenover AUTOSPORT.NL. "We moeten nog even afwachten tot het einde van deze week of we van de organiserende Automobile Club de l'Ouest een startbewijs krijgen, maar het is in ieder geval de bedoeling dat Tom Coronel en Norman Simon dan gaan rijden. De derde rijder hopen we binnen afzienbare tijd bekend te maken", aldus Muller, die tevens voor later deze week de bekendmaking van een grote nieuwe sponsor aankondigde.  

Tekst: René de Boer

 


"We zijn redelijk tevreden met de gang van zaken tijdens de 12 Uur van Sebring, maar we blijven wel nog steeds last houden van de restricties die ons door de reglementen worden opgelegd", vertelde Muller. "We hebben extra gewicht en kleinere restrictors in vergelijking met bijvoorbeeld de Porsches, en dat verklaart al voor een heel groot deel onze achterstand qua rondetijden. Maar goed, daar kun je over blijven zeuren, maar dat levert niets op. Die restricties zijn er nu eenmaal en we hopen daar vanaf te komen als we de vereiste aantallen auto's geproduceerd hebben."

In de tussentijd gaat het Spyker Squadron zich nu richten op de deelname aan Le Mans, vooropgesteld dat de ACO het team toelaat. Na Le Mans wil Muller het team aan een aantal races voor de Amerikaanse Rolex Grand-Am-Series laten deelnemen. "Daar kunnen we een keer het ware potentieel van onze auto tonen, omdat we daar al die restricties niet hebben." Voorts staat deelname aan het Frans GT-kampioenschap op het programma, alsmede in de slotfase van het seizoen nog enkele wedstrijden in de American Le Mans Series.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet