Formule 1

Formule 1: Hungaroring krijgt broodnodige aanpassingen

De komende maanden wordt in Hongarije druk gewerkt aan het wijzigen van de Hungaroring. Het circuit moet "beduidend sneller" worden dan de oude omloop, aldus Directeur Palik. Door de wijzigingen moet het bovendien makkelijker worden om in te halen. De moeilijkheid daarvan op het oude circuit werd de afgelopen jaren fel bekritiseerd. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Vernieuwde Hungaroring "beduidend sneller"
Voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije zal de Hungaroring een aantal wijzigingen ondergaan. Dat heef de Directeur van het circuit, Laszlo Palik, tijdens een persconferentie bekendgemaakt. "Het nieuwe circuit zal beduidend sneller zijn dan het oude," zei Palik. Het voorstel voor de wijzigingen is onlangs goedgekeurd door zowel Nationale Automobielsportfederatie van Hongarije (MNASZ) als de Internationale Automobielfederatie (FIA) en Formula One Management. 

Door wijzigingen makkelijker inhalen

Allereerst wordt het rechte stuk verlengd van 586 naar 789 meter. De eerste bocht wordt gewijzigd in een haarspeldbocht. Beide aanpassingen moeten het gemakkelijker maken een inhaalmanoeuvre uit te voeren. Naast het nieuwe start-finishstuk wordt een nieuwe tribune gebouwd. Achterop het circuit gaat de tweede chicane op de schop ten gunste van een langer recht stuk. Daarop volgt dan een relatief snelle bocht die de baan terugbrengt op de plaats van de twee laatste doordraaiers. De totale lengte van de baan wordt vergroot van 3971 naar 4384 meter. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet