Formule 1

Formule 1: Giancarlo Fisichella wil volgend jaar bij topteam rijdenHet 'Silly Season' voor 2004 is van start gegaan. Onlangs werd al gespeculeerd dat Ralf Schumacher naar Toyota zou gaan, maar nu heeft Giancarlo Fisichella bekendgemaakt beschikbaar te zijn. De Italiaan wil naar een topteam en hij heeft Ferrari dan ook opgeroepen Italiaanse coureurs (lees: hem) aan te trekken. Helaas zijn alle stoeltjes voor '04 in principe al bezet. Fisichella heeft in elk geval vast een nieuwe manager aangesteld, die zijn carriére moet oppeppen. 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Jordan Ford


Silly Season van start: Fisichella wil naar topteam

Een aantal weken geleden werd al het startsein gegeven voor het zogenaamde 'Silly Season' voor 2004. Geruchten over Ralf Schumacher die naar Toyota zou vertrekken werden door diens manager de wereld in geholpen. Afgelopen week liet ook Giancarlo Fisichella weten dat hij aan het einde van dit seizoen beschikbaar is. Dat is natuurlijk logisch, gezien de teleurstellende resultaten die zijn samenwerking met Jordan tot nu toe hebben opgeleverd. Ondanks dat is Fisichella's reputatie als supertalent overeind gebleven. De Italiaan hoopt dan ook op een kans bij één van de topteams. De stoeltjes bij Ferrari, McLaren en Williams zijn voor '04 echter al grotendeels bezet. 

Fisichella roept Ferrari op Italiaanse coureurs te nemen

Het was niet de eerste keer, maar afgelopen week liet Giancarlo Fisichella zich weer eens ontvallen dat hij ooit voor Ferrari wil rijden. Hij heeft zelfs openlijk gesolliciteerd bij het team en haar gevraagd zijn droom waarheid te maken. "Ik denk dat het nu het moment is om Italiaanse coureurs aan te trekken," zei Fisichella. "Ze hebben de beste auto, ze hebben drie kampioenschappen gewonnen met Michael Schumacher, die een fantastische coureur is, maar ik denk dat het Italiaanse volk nu met een Italiaanse coureur willen winnen." Het aandringen van Fisichella ten spijt is het moeilijk voor te stellen dat Ferrari haar huidige coureurs de deur wijst. Michael Schumacher heeft naar verluidt een contractverlening voor zelfs ná 2004 gekregen en ook Rubens Barrichello zit tot dat seizoen gebeiteld. 

Nieuwe manager moet carriére Fisichella oppeppen
Vreemd genoeg is Giancarlo Fisichella de afgelopen jaren steeds over het hoofd gezien door de topteams. De Italiaan heeft echter het heft in eigen handen genomen en een nieuwe manager aangesteld. Hij heeft namelijk een contract gesloten met Enrico Zanarini, de voormalig zaakwaarnemer van Eddie Irvine. "Ik was niet erg blijk en besloot een andere manager te nemen," zei Fisichella. "Ik denk dat hij [Zanarini] een erg goede manager is en het was belangrijk voor me om mijn naam een ander imago te geven. Mijn carriére raakte niet in een neerwaartse lijn, maar werd wel wat afgevlakt, omdat ik op het moment geen goede auto heb." Zanarini deed voor Irvine grootse dingen " denk aan Ferrari en Jaguar " en Fisichella hoopt dat er voor hem ook nog iets aan de strijkstok kleeft.  

Negatieve berichten door Fisichella weersproken
In een interview in de jongste uitgave van het gerenommeerde Britse tijdschrift Autosport zei Giancarlo Fisichella dat hij niet tevreden is bij Jordan. "In de afgelopen twee jaar heb ik mijn slechtste seizoenen in Formule 1 beleefd," zei de Italiaan. "Dat is niet goed voor me. Ik kijk dan ook uit naar een verandering aan het einde van het seizoen. Mijn doel is volgend jaar voor één van de topteams te rijden." Een aantal dagen van flinke mediaspeculatie volgden op het interview. Fisichella was niet blij met dergelijke negatieve publiciteit en in een persbericht heeft hij geprobeerd het één en ander recht te zetten: "Helaas heeft de pers de dingen helemaal uit hun verband gerukt. "Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik een competitieve auto wil hebben " Jordan weet dat en ze hebben heel hard gewerkt om dit seizoen een goede auto af te leveren."Mijn doel voor 2004 is om in een auto te rijden die kan winnen en dat sluit Jordan Ford niet automatisch uit." Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat Jordan volgend jaar ineens vooraan meestrijdt. Fisichella moet dan ook wel verkassen wil hij ooit nog voor overwinnen kunnen rijden. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet