Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ecclestone boekt succes in Concorde Agreement

Het is Bernie Ecclestone gelukt in drie dagen tijd twee nieuwe teams te binden aan het nieuwe Concorde Agreement. Maandag maakte Red Bull bekend getekend te hebben voor een nieuw Agreement welke geldig is van 2008 tot 2012. Vandaag volgde Jordan Midland. Ook zij tekenden bij voor de vier jaar. Van beide teams is het niet echt verrassend, omdat ze beiden niet met fabrieksondersteuning rijden en bewust dit seizoen ingestapt zijn in de Formule 1.

Tekst: Pieter de Boer

“Bernie Ecclestone was een drijvende kracht achter de komst van Midland naar de Formule 1. Vanaf het begin stond Alex Schneider achter de plannen over de toekomst van de Formule 1 en het wereldkampioenschap. We zijn dan ook blij en trots om vanaf het begin van dit proces in te stappen in wat de toekomst voor Formule 1 gaat bepalen.” Aldus Colin Kolles, de algemeen directeur van Midland F1.

De verwachting is dat ook Minardi over niet al te lange tijd zal volgen met het tekenen van het Concorde Agreement, echter bestaat de kans dat het daarmee wel eens het laatste team kan zijn. BMW, Renault, Toyota en Mercedes praten al langer over afscheiding en het organiseren van een eigen kampioenschap. Dit heeft alles te maken met verdelen van de inkomsten uit televisierechten. Deze gaan nu nog voornamelijk naar Bernie Ecclestone zelf, terwijl de fabrikanten meer inspraak daarin willen hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet