Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Pascal van Houten meest belovende coureur

Pascal van Houten (22, Roosendaal) heeft de Radio 538 Race of the Talents op zijn naam geschreven. De coureur bleek op het circuit van Zandvoort de beste van twaalf finalisten. Van Houten rijdt het komend seizoen voor Tempo-Team Racing in de Alfa 147 GTA Challenge. Mark Schimmel (22, Almere) eindigde als tweede. Hij mag net als Van Houten zijn racelicentie gaan halen en fungeert het komend seizoen als reserverijder voor Tempo-Team Racing.

 

De deelnemers werkten onder leiding van de Rensportschool Zandvoort een zwaar programma af. De deelnemers moesten onder meer slalommen met race auto's en tegen elkaar korte sprints rijden. Veel deelnemers vonden de fysieke proef, het 4,3 kilometer lange circuit rondrennen, het zwaarst. Naast snelheid en behendigheid is ook gekeken naar hoe de kandidaten zich presenteerden.Racetalent

Pascal van Houten kon zijn geluk na de uitverkiezing niet op. 'Ik mag nu racen in de meest prestigieuze klasse die de Nederlandse autosport op dit moment heeft. Dat is fantastisch. Ik krijg in Rory Bertram een teamgenoot van wie ik veel kan leren.' Bertram is ook via een door Radio 538 georganiseerde talentenjacht in de autosport terecht gekomen.

De eerste race die Van Houten gaat rijden is op 21 april wanneer hij met de nieuwe in Radio 538 kleuren gespoten Alfa 147 GTA voor Tempo-Team meerijdt in de Paasraces.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet