NK Formule Renault

NK Formule Renault: Patrick Andriessen in Formule Renault met SL Racing

Patrick Andriessen zal komend seizoen uitkomen in het Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000 met SL Racing. Daarmee keert de ervaren coureur uit Baambrugge terug naar zijn oude liefde. Patrick reed in de periode 1995-1999 Formule Renault in Duitsland.

 

Afgelopen jaar kwam Patrick uit in het Renault Clio kampioenschap en het DTCC privateers kampioenschap. In het Renault Clio kampioenschap wist Patrick het jaar af te sluiten met de 2de plaats. Een vervolg in de tourwagen racerij zou dan ook een logisch vervolg zijn geweest. Echter na een eerste kennis making met SL Racing, een testrit op Zandvoort en gesprekken met sponsoren is de voorkeur uitgegaan naar de Formule Renault 2000. Naast het Nederlands kampioenschap zal Patrick ook deelnemen aan het Europees kampioenschap en enkele races in het Duits kampioenschap.

Hoe ziet Patrick zijn kansen? "De Formule Renault is een nieuwe klasse in Nederland en daardoor nieuw voor bijna alle deelnemers. Ik heb echter al 5 jaar ervaring in weliswaar de oude Formule Renault, maar ik weet inmiddels wel hoe het eraan toe gaat, ook op Europees niveau." En dat Patrick het nog niet verleerd is bleek uit zijn eerste test afgelopen donderdag op Zolder. "Het ging echt super, het gevoel met de auto was goed, het team functioneerde gesmeerd en de tijden waren perfect. We hebben nog zo'n 12 testdagen voor de eerste race, dit moet voldoende zijn om goed aan de start te verschijnen tijdens de Paasraces."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet