Diversen

Div: Jaap van Lagen kiest voor Formule Volkswagen

 


Autocoureur Jaap van Lagen uit Wekerom komt dit seizoen uit in de Duitse Formule Volkswagen-raceklasse. Daarmee kiest de regerend Nederlands en Benelux-kampioen in de Formule Ford niet alleen voor een hogere raceklasse, maar zet hij ook de stap naar het buitenland. Van Lagen zal rijden voor het Oostenrijkse WT Motorsport-team. "Ervaring opdoen met een nieuw team, een nieuwe klasse en nieuwe circuits is goed voor mijn ontwikkeling als rijder", verklaart Van Lagen. "Ik verheug me erg op het komende seizoen." Het eerste raceweekeinde is op 3 en 4 mei op het circuit van Oschersleben.

 "Jaap van Lagen is klaar voor de overstap" schreef het gezaghebbende Britse vakblad AUTOSPORT recentelijk over de Nederlandse coureur, die vorig jaar in een sterk internationaal veld derde werd bij het prestigieuze Formule Ford Festival op Brands Hatch. En ook de rijder zelf kijkt uit naar zijn eerste seizoen in een formuleauto met vleugels. De Formule Volkswagen zet de legendarische traditie voort van de Formule Vee en Super Vee uit de jaren zestig en zeventig, waarin coureurs als Niki Lauda, Keke Rosberg, Arie Luyendijk en Gijs van Lennep hun autosportcarriëre begonnen. De huidige Formule Volkswagen-bolide wordt aangedreven door een tweeliter viercilinder Volkswagenmotor, goed voor een vermogen van 187 pk en een koppel van 215 Nm. Geschakeld wordt met een sequentiële vijfversnellingsbak, terwijl voor- en achtervleugel en de wielophanging verstelbaar zijn.

Het team WT Motorsport, waarvoor Jaap van Lagen dit seizoen uitkomt, heeft al een lange staat van dienst in de autosport. Eigenaar Walter Thimmler boekte zelf successen als coureur in de Formule Opel en sinds het begin van de Formule Volkswagen in 2001 is de Oostenrijkse renstal in deze klasse actief. Thimmler is volledig overtuigd van de mogelijkheden van zijn nieuwe rijder. "Jaap is voor mij een natuurtalent. Hij heeft met onze auto getest bij vier graden onder nul op een voor hem onbekend circuit en reed daarbij de sterren van de hemel. Bovendien liet hij zien dat hij goed met de techniek overweg kon. Hij is zeker in staat om dit seizoen goede resultaten te behalen!"

De races van de Formule Volkswagen vinden plaats in het Duitse BERU Top 10-raceprogramma, met wedstrijden op Duitse circuits als Hockenheim, de Nürburgring, de Lausitzring en Oschersleben en de A1-Ring en de Salzburgring in Oostenrijk. Per weekeinde worden er twee wedstrijden verreden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet