Sportscars

Sportscars: Bentley snelste in vrije training Sebring

 


Na twee dagen testen werd het woensdag eindelijk serieus voor de deelnemers aan de 51e editie van de Annual Mobil 1 12 Hours of Sebring, de openingsronde van de American Le Mans Series. Ter voorbereiding op de kwalificatietraining van donderdag werden er twee officiële vrije trainingen afgewerkt, waarin Tom Kristensen met de Bentley Speed 8 de snelste tijd neerzette.

Tekst: René de Boer
Foto: Rick Dole

De snelste tijd voor Bentley was niet zo verrassend, hoewel Pirro met de Champion-Audi op maandag en dinsdag de ranglijst aanvoerde, maar des te opmerkelijker was de tweede plaats voor de Lola EX257-MG van James Weaver, Butch Leitzinger en Andy Wallace. In de ochtend hadden zij zelfs lange tijd de eerste plaats in handen, de eerste keer in de ALMS-historie dat een auto uit de 675-categorie het snelste was. Achter de Bentley en de Lola volgden de Champion-Audi (Pirro/Lehto/Johansson) op de derde plaats en de Joest-Audi (Biela/Werner/Peter) als vierde. De snelste tijd in de GTS-klasse was voor Anthony Davidson, Darren Turner en Kelvin Burt, die met de Prodrive-Veloqx-Ferrari 17e algemeen waren.

De tweede Prodrive-Ferrari met Peter Kox, Thomas Enge en Jamie Davies zette de 20e tijd overall en de derde in de GTS-klasse, de fabrieks-Corvette van Oliver Gavin, Kelly Collins en Andy Pilgrim nestelde zich tussen de beide Prodrive-Ferrari's. De Pagani Zonda GR van Mike Hezemans, Anthony Kumpen en Jean-Philippe Belloc bezette de 28e plaats algemeen en de achtste plaats in GTS. De GT-ranglijst wordt aangevoerd door Porsche-rijders Lucas Luhr en Sascha Maassen, de Spyker C8 Double12 R met Hans Hugenholtz, Norman Simon en Patrick van Schoote was 48e algemeen en 19e van de 26 GT-auto's.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet