Algemeen

Dragracing: Eerste Auto-Maxx Street Power Edition groot succesDe op het TT Circuit Assen gehouden 'Auto-Maxx Street Power Edition' is een overweldigend succes geworden. Het evenement, met daarin opgenomen de eerste ronde van de Dutch Street Power Series, trok 27.000 bezoekers naar het Drentse circuit.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings


De 'Auto-Maxx Street Power Edition' betekende de primeur van het Nederlands Kampioenschap Legaal Straatracen. Dat het initiatief van VDB CarEvents, Dutch Hot Rod Association en Operation Street Legal in een behoefte voorziet, is na dit weekend nogmaals duidelijk geworden. Ondanks het niet ideale weer stroomde het TT Circuit al vroeg in de ochtend vol. Naast het dragracen met streetlegal auto's kon het publiek genieten van een spectaculaire 'burn out contest'. Een deel van het paddock werd door de volledig oprokende banden aan het zicht onttrokken.Het programma omvatte verder onder andere slalom- en car audio wedstrijden en een 'show your car competition'. Een spectaculaire show van motor-stuntteams bracht het publiek op de banken Tientallen merkenclubs stonden met hun mooiste auto's in Assen terwijl op het pitsterrein ook de vele tuningbedrijven goed vertegenwoordigd waren.
Na een spannende strijd kwam als overall winnaar van de eerste wedstrijd voor de Dutch Street Power Series Roel Moltmaker met zijn Chevrolet Camaro naar voren. Een echte streetlegal auto. De Groningse ANWB-wegenwachter gebruikt zijn auto gewoon iedere dag voor woon-werk verkeer. Veel favorieten werden al in een vroeg stadium uitgeschakeld omdat ze de snelheid van hun eigen, vaak fraai getunede, auto onderschatten en daardoor onder de zelf gekozen index doken. De rijders krijgen dit jaar nog een aantal herkansingen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet