Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen zet zegereeks voort in Assen (lang)
fcford19

Jaap van Lagen behaalde zijn vijfde overwinning tijdens het RSG/NAV ­ Pioneer Race Festival op het TT-circuit van Assen. Hij heeft alle vijf de tot nu toe verreden races gewonnen en lijkt hiermee onverslaanbaar. De 16-jarige Ton Strous jr wist iedereen te verbazen door met zijn Mygale 2000 korte tijd de eerste plek in te nemen, maar uiteindelijk toch tweede te worden. Tristan te Pas, die vanaf de zesde plek een goede start had, passeerde na 'Junior Strous' als derde de finishstreep.


Tekst: Jolanda Dane - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters, Marco Miltenburg

fcford7De kwalificatie op zaterdag begon op een natte, opdrogende baan. "Het leek net een loterij", aldus Jaap van Lagen. Maar al vanaf de eerste minuut leek de kans heel groot dat Jaap van Lagen de pole position weer zou pakken. "Het was een heftige kwalificatie, omdat de baan eerst erg nat was. Op een gegeven moment begon er een droog spoor te komen. Wij wisselden als eersten de regenbanden om voor slicks. Hierdoor was ik bijna een seconde sneller dan de nummer twee", aldus de oppermachtige Jaap van Lagen.

Voor Dillon Koster was de kwalificatie snel afgelopen. "Tijdens een uitremactie raakte Christiaan Jorissen mijn achterwiel en was het over", vertelde de teleurgestelde Zandvoorter die hierdoor op de laatste startplek belandde.

fcford11
'Junior Strous' was blij met zijn tweede plaats algemeen en overwinning in de First Division.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet