Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen superieur naar vierde overwinning tijdens Pinksterraces (lang)


fford8

Net niet
De Van Uitert Ford Junior rijders van Geva Racing keken met gemengde gevoelens op de training terug. Pas tegen het eind nestelden Xavier Maassen en Tristan te Pas zich op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Maassen was niet echt tevreden. "Ik stond derde en dacht dat het niet sneller meer zou gaan. Op het eind was de baan echter toch weer beter en kwam Meijer er opeens onderdoor. Toen ik er daarna uit ging en aan een snelle ronde bezig was werd ik grof geblokkeerd." Ton Strous jr. was in het begin van de training de beste Geva rijder maar vond zichzelf aan het eind op een zevende plaats in de ranglijst terug. "Ik was op het verkeerde moment snel. Toen de baan het beste was zat ik er net niet bij", aldus de jonge rijder.

Een opvallende zesde trainingstijd was weggelegd voor de 17 jarige Belgische Stephanie Boden. Halverwege de training prijkte haar naam zelfs op een derde positie. "Ja ik ben zeer tevreden. De afstelling is nu veel beter dan de eerste keer op Zandvoort en zelf heb ik ook veel meer vertrouwen en ervaring gekregen." Minder gelukkig was Michel Florie. Al in de eerste ronde constateerde de Amsterdammer een probleem aan de wielophanging en moest daardoor zijn Mygale aan de kant zetten. Een 23ste en laatste startplaats was zijn deel.

fford5Eindelijk weer Van Kamthout
In de First Division eindelijk geen pech voor Marijn van Kamthout. Met een tiende startplaats algemeen pakte de Hoofddorper de pole position bij de auto¹s van twee jaar en ouder. Achter Van Kalmthout volgde de pole position man van de voorgaande drie races Michael Koel. Pech kende Henk Vuik die met een gebroken aandrijfas in de Nissanbocht strandde.

Dejo
Dit seizoen nieuw in de klasse is Jeroen de Jong met zijn Swift 1998. Toch heeft de man uit Westervoort er al de nodige racekilometers opzitten. "Ik heb ongeveer acht jaar aan auto-speedway gedaan in de klasse Stock Car Formule 2. We hebben veel in Engeland gereden. Ik was echter aan een nieuwe uitdaging toe. Als voorbereiding heb ik vorig jaar in de Volvo Cup meegedaan en dan nu dus Formule Ford. Het gaat steeds beter. In de vrije training hebben we diverse afstellingen geprobeerd maar helaas kwamen we daarna met een defecte dynamo stil te staan", aldus De Jong, die onder de naam Dejo Racing zijn eigen team runt.




fford24
Het zit niet altijd mee!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet