Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen superieur naar vierde overwinning tijdens Pinksterraces (lang)

fford6

Met een afgetekende overwinning heeft Jaap van Lagen ook de vierde Van Uitert Formule Ford race van dit seizoen, verreden tijdens de traditionele Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, op zijn naam geschreven. De MP Motorsport-rijder behield daarmee zijn 100% score van dit jaar. De race werd gekenmerkt door de nodige schermutselingen om de tweede positie. Dillon Koster scoorde zijn eerste podium terwijl ook Michel Florie een opmerkelijke prestatie leverde door vanaf een laatste startplaats vierde te worden. In de First Division behaalde Marijn van Kalmthout zijn lang verwachte eerste overwinning van het seizoen.


Tekst: Remco Scheelings - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters, Marco Miltenburg

fford21Na de alleen voor de Benelux titel meetellende Belgische uitstapjes naar Zolder en Spa-Francorchamps was de Van Uitert Formule Ford terug op het vertrouwde Circuit Park Zandvoort. De Pinksterrace betekende daarmee alweer de vierde ronde om de Benelux- en de tweede voor het Nederlands kampioenschap. Een aangename verrassing in het paddock was de aanwezigheid van Floris-Jan Hekker. Hekker, die in Zolder bij een crash een verbrijzelde vierde nekwervel opliep, voelde zich weer zodanig hersteld dat hij het niet kon laten een bezoekje aan zijn Formule Ford vrienden te brengen. Gelukkig heeft Hekker geen blijvend letsel aan zijn ongeval overgehouden. Met zijn aanwezigheid wilde hij iedereen persoonlijk bedanken voor de getoonde belangstelling.

fford4

Derde pole position Jaap van Lagen

Ondanks de hevige regenbuien eerder op de ochtend was de baan bij aanvang van de training al aardig opgedroogd. Met de dreiging van regen doken alle rijders bij het verspringen van het licht direct de pitsstraat uit. Vanaf de allereerste ronde was het Jaap van Lagen die het veld aanvoerde. "De auto is nu perfect afgesteld voor Zandvoort, daar valt niets meer te verbeteren. Mijn eerste ronde was al goed voor pole position, maar daarna heb ik me nog twee keer kunnen verbeteren. Er was wel een droge lijn maar dat was de ideale lijn voor toerwagens en dus minder geschikt voor ons. Aan het eind was de baan nog iets beter maar toen kwam ik in verkeer terecht", aldus de snelle MP Motorsport-coureur. Met zijn 1:46.775 seconden bleef Van Lagen een kleine anderhalve seconde verwijderd van zijn snelste tijd met Pasen.

fford16
Teleurgestelde gezichten bij Geva Racing
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet