Formula Ford

Formule Ford: Zwaar ongeval overschaduwt race Formule Ford op Zolder (lang)

fc12
Jaap van Lagen is blij met zijn overwinning.

De tweede ronde van de Van Uitert Formule Ford werd verreden op het circuit van Zolder. De race werd overschaduwd door een zwaar ongeval van Floris-Jan Hekker. De coureur raakte daarbij zwaargewond. De race werd voortijdig met een code rood-situatie beëindigd, de zege ging naar Jaap van Lagen. De race telt uitsluitend mee voor het Benelux-kampioenschap.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

Veel rijders waren al op dinsdag op Zolder actief. Echt goed voorbereiden op de race konden ze zich niet; tijdens de vrije trainingen op dinsdag en donderdag regende het, terwijl het in het weekeinde stralend weer was. Net als tijdens de eerste race van het seizoen, verreden tijdens de Zandvoortse Paasraces, was Jaap van Lagen (MP Motorsport) de snelste tijdens de kwalificatietraining. Het verschil met zijn achtervolgers was echter kleiner dan tijdens de seizoensopener, Michel Florie (tweede) en Xavier Maassen (derde) kwamen maar een tiende van een seconde tekort. Florie was tevreden met zijn startpositie op de eerste rij.

"Het is een groot verschil tussen de Van Diemen waarmee ik vorig jaar reed en de Mygale waarmee ik nu aan de start verschijn", aldus de ervaren rijder. "Ik moet nog steeds aan mijn nieuwe auto (de ex-Stefan de Groot Mygale, red.) wennen, zo anders reageert deze dan mijn Van Diemen. Als ik echt alles uit mijn auto kan halen, moet het nog harder kunnen", constateerde Florie tevreden. Xavier Maassen reed, net als zijn teamgenoten bij Geva Racing, met een nieuwe achterwielophanging op zijn Mygale 2002. Ook Xavier zag nog voldoende mogelijkheden. "We hebben nauwelijks kunnen testen met de nieuwe ophanging, mede omdat het dinsdag en donderdag regende. Als we de auto optimaal afgesteld hebben, moeten wij snellere rondetijden kunnen rijden."

fc2

De race werd al na tien ronden met een code rood-situatie stilgelegd, nadat Floris-Jan Hekker in de chicane achter de pits hard van de baan was geraakt. Helaas raakte de sympathieke rijder hierbij zwaargewond.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet