DTM

DTM: Team Kolles zet Bakkerud in, toekomst Albers onbekend

christian_bakkerud

De renstal van Colin Kolles zal in 2009 wederom meedoen aan de DTM. De formatie zal twee Audi’s uit 2007 inzetten. Christian Bakkerud is één van de rijders. Of Christijan Albers, die vorig jaar met Katherine Legge bij Kolles reed, nog DTM blijft racen, is onbekend.

Tekst: Marc Kok
Foto: dtm.com / Fast Company

De Deen Bakkerud heeft dit jaar een meervoudige overeenkomst met Kolles. De voormalig GP2-coureur zal namelijk ook in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans rijden voor Kolles, die van Audi de zeer succesvolle en winnende dieselwagen, de R10, heeft gekocht. Kolles is reeds drie seizoenen actief in de Deutsche Tourenwagen Masters. Ook Jeroen Bleekemolen heeft even (twee races) voor zijn DTM-stal gereden. Dat was in 2006.

480_albers

Wat doet Christijan Albers?
Of Christijan Albers dit jaar bij Kolles blijft, is nu nog niet zeker. De kans is aanwezig dat hij in de Le Mans Audi R10gaat racen. Vorig jaar oktober maakte de Nederlander met Emanuele Pirro zijn debuut in de Amerikaanse Le Mans Series. Met een tweede plaats op Laguuna Seca was het resultaat goed. "Toen ik besloot om na de Formule 1 weer DTM te gaan rijden, verklaarden velen mij voor gek. Maar om deze kans was het mij vanaf het begin te doen’’, meldde Albers na afloop.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet