Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen bijna kampioen,Patrick de Jong stelt Junior-titel veilig (lang)


fcclio15
Patrick de Jong stelt Junior-titel veilig.

Teleurstelling
Frans Verschuur was de grote teleurstelling van de training, de nummer twee in het tussenklassement kwam niet verder dan de tiende trainingstijd. "Op donderdag reed ik nog in de 1:56 (goed voor de eerste startrij, red.), nu tijdens de vrijdagtraining ben ik aanzienlijk langzamer."

Volgens Verschuur kwam dat door de op de woensdag voor de race nieuw geasfalteerde gedeelten van het circuit. Naarmate er meer overheen werd gereden, bleef er meer rubber op liggen en nam de grip toe. In de Michelin Junior Cup was Wim van Genderen de snelste (dertiende algemeen), voor klassementsaanvoerder Patrick de Jong (vijftiende) en Paul Vahstal (24ste).

fcclio6
Phil Bastiaans gaat waarschijnlijk tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort de Renault Clio Cup International (het EK Clio) binnenhalen!

fcclio12

Safety-car
Bij de start van de door 45.000 toeschouwers bekeken race nam Patrick Andriessen de leiding, voor Pim van Riet, Phil Bastiaans en Sebastiaan Bleekemolen. In de eerste ronde ging het al flink mis met onder meer Evert Kroon. Dit leidde tot een safety-car situatie. Paul Vahstal was op dat moment al uitgevallen, hij moest de race staken na een klapper direct bij de start van de race. Vahstal stond voor het begin van de Marlboro Masters op de tweede plaats in de Michelin Junior Cup en was de enige die Patrick de Jong nog van zijn Junior-titel kon afhouden.

Patrick Andriessen viel in de eerste ronde terug naar de vierde plaats. In de achtste ronde nam Phil Bastiaans de leidende positie van zijn teamgenoot bij Revs Motorsport over. Van Riet probeerde zijn eerste plek later nog een keer terug te pakken, maar hij slaagde daar niet in. Klassementsaanvoerder Sebastiaan Bleekemolen reed ondertussen op de derde plaats en zag het gebeuren voor hem met genoegen aan. Van Riet en Bastiaans zijn immers geen bedreiging voor de titel, de nummers twee en drie in het tussenklassement (Patrick Andriessen en Frans Verschuur) lagen achter hem.

fcclio11
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet