IndyCar

IRL: Robert Doornbos vermaakt zich met spotter en wiel aan wiel racen met Andretti

r_doornbos_indycar_test3

Robert Doornbos heeft zich gisteren tijdens de eerste oval-test met alle IndyCar-sterren bijzonder goed geweerd. De Rotterdammer was in het 20-koppige veld de nummer 7. Bobby D. bleef daarmee op het 1,5 mijl lange circuit van Homestead onder meer ploegmaat Graham Rahal en Danica Patrick voor. "Ik heb me uitstekend vermaakt'', aldus Doornbos na afloop.

Tekst: Marc Kok
Foto's: PR

Nadat Doornbos in de eerste sessie al een hoge positie had geclaimd, deed hij het ook in de latere periode van testen bijzonder oké. Voor iemand die een dag eerder pas zijn eerste meters op een oval had gereden, paste hij zich goed aan aan de hoge snelheden en de andere raceomstandigheden.

Scott Dixon de rapste
Met een gemiddelde van 209.584 mijl per uur gaf de nieuwbakken racer van Newman/Haas/Lanigan (NHL) een kleine 2 mijl per uur toe op de snelste man Scott Dixon. De titelverdediger kwam tot een gemiddelde van 211.372 mijl/uur. Ryan Briscoe en de 2007-kampioen Dario Franchitti waren de nummers twee en drie op de Amerikaanse dinsdagavond. Doornbos bleef zijn nieuwe teamgenoot Graham Rahal twee plaatsen voor. Milka Duno, die testte bij NHL en wellicht ook daar gaat racen, was 16de.

r_doornbos_indycar_test1

'Wiel aan wiel racen is raar'
"Ik heb mezelf erg vermaakt'', zei Doornbos. "Vooral de eerste twee uur gingen goed. Toen konden we lekker pushen. Ik kon mijn vriend Ryan Briscoe in de Penske-auto goed volgen en kon het niet geloven dat ik dezelfde rondetijden reed als hij. Ryan heeft natuurlijk veel meer ervaring in deze klasse. Na de break hadden we een paar problemen en hebben we ook wat pitstops geoefend. Het was ook erg leuk om wiel aan wiel te racen met Marco Andretti. Het is raar, je ziet de andere wagen niet maar je hoort het geluid van de motor goed als ie heel dichtbij je is. Dan hoor je ook je spotter zeggen: 'Hij is er nog steeds, hij is er nog steeds'. Het is een mooie ervaring'', aldus Doornbos.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet