Formula Regional European

Div: Chris Maliepaard: ‘Ik richt me op NEC Formule Renault met Van Amersfoort’

maliepaard_f3_snetterton

Het is lange tijd stil geweest rond Chris Maliepaard. Met verschillende testen in verschillende categorieën heeft Chris zijn huid geprobeerd duur te verkopen. De coureur gaat zijn pijlen nu richten op de NEC Formule Renault met Van Amersfoort Racing, zo meldt Maliepaard op zijn website.

Tegen het einde van het seizoen 2008 testte Chris in een Formule 3 auto op Sepang. Vanaf de eerste tot de laatste sessie wist Maliepaard indruk te maken op de teambaas. Na het Formule Ford Festival, waarin Maliepaard als 2de finishte, kwam Chris in gesprek met Carlin Motorsport. Twee succesvolle testdagen (zie foto) in de National F3 bolide was het resultaat. Daarnaast waren er nog testdagen bij T-sport, Engeland, en bij Frits van Amersfoort.

Hoge budgetten
Door de torenhoge budgetten van het Engelse F3, werd gekeken naar andere mogelijkheden en daar was Frits van Amersfoort er één van. De afgelopen maanden heeft iedereen om Chris heen hard gewerkt om het budget in een Formule 3 kampioenschap rond te krijgen, maar tevergeefs. Natuurlijk werkt de kredietcrisis ook niet bepaald mee. Gelukkig zijn we altijd positief gebleven, en zijn we blijven zoeken naar mogelijke oplossingen om volgend seizoen weer aan de start te staan. Chris is er zowel mentaal als fysiek klaar voor om er voor honderd procent tegen aan te gaan. "We richten onze pijlen nu dan ook op de NEC Formule Renault met Frits van Amersfoort’’, aldus Maliepaard.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet