Formula Regional European

Formule Renault 2.0: Thomas Hylkema rijdt Britse titelstrijd bij Manor Competition

thomas_hylkema_2009

Thomas Hylkema maakt de overstap naar Manor Competition en zoekt daarmee in 2009 opnieuw de uitdaging in het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap. Eind 2008 testte de inwoner uit Maarn reeds een aantal keren met dit topteam op Brands Hatch en Snetterton en begin 2009 opnieuw op Brands Hatch en onlangs op Oulton Park. Door de goede testresultaten gaat Hylkema vol zelfvertrouwen het nieuwe autosportseizoen in.

Tekst en foto’s: PR

Vorig jaar leerde de 20-jarige coureur met Mark Burdett Motorsport vele uitdagende en traditionele circuits op het Britse continent kennen. De debutant wist zich in het verdere verloop van het sterk bezette kampioenschap ten opzichte van zijn meer ervaren concurrenten prima te verdedigen. Tegen het einde van het seizoen wist de student aan de Technische Universiteit van Delft (Lucht en Ruimtevaarttechniek) zich vanuit het middenveld met een flink portie vechtlust op te werken naar voren. Zijn beste resultaat was een achtste plaats op het circuit van Silverstone.

Nieuwe kans
Met het topteam van Manor Competition, dat onder leiding staat van Tony en Sarah Shaw, wacht Hylkema een nieuwe kans. Dat het team uit het Britse Nottinghamshire en Hylkema reeds goed op elkaar waren ingespeeld, bleek wel bij de voorbije Formule Renault 2.0 tests. De talentvolle rijder wist de auto uitstekend naar zijn hand te zetten en liet op de Britse circuits direct de snelste rondetijden van alle aanwezige deelnemers noteren. In het komende seizoen probeert het talent samen met het team om de hoogste podiumtrede van het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap te strijden.

Uitdaging
Thomas Hylkema: "Het is een geweldige uitdaging om samen met Manor Competition deel te nemen aan het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap. Na een verkennend 2008 waar ik voor de eerste keer de Britse circuits leerde kennen wil ik dit jaar perse in Engeland slagen. Het Britse publiek bestaat uit echte raceliefhebbers en de circuits zitten altijd volgepakt met mensen. Ik heb bewust voor dit team gekozen omdat ze in het verleden hebben bewezen om een goede auto neer te zetten. Het team heeft veel knowhow in huis, mede doordat teameigenaar Tony Shaw in het verleden onder andere heeft gewerkt met coureurs als Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton. Ik hoop van zijn ervaring de vruchten te kunnen plukken. De testen verliepen tot nu toe erg voorspoedig en ik hoop deze stijgende lijn bij de eerst volgende test op Rockingham Motor Speedway (24 en 25 februari aanstaande) te kunnen doortrekken. Ik wil het team en mijn sponsors bedanken voor het gestelde vertrouwen. Ik hoop dit jaar in de topvijf te kunnen meedraaien en probeer natuurlijk veelvuldig op het podium te finishen. We gaan er een mooi jaar van maken!’’

Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap kalender 2009:
04 - 05 april BTCC Brands Hatch (Indy)
25 – 26 april BTCC Thruxton
16 – 17 mei BTCC Donington Park (National)
30 - 31 mei BTCC Oulton Park Island
13 – 14 juni BTCC Croft
01 – 02 augustus BTCC Snetterton
15 – 16 augustus BTCC Knockhill
29 – 30 augustus World Series Silverstone (GP)
19 – 20 september BTCC Rockingham International
03 – 04 oktober BTCC Brands Hatch (GP)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet