Sportscars

Sportscars: Michael Vergers met Ferrari en Formule Ford

vergersMichael Vergers rijdt komend seizoen met een Ferrari F430 van het Britse tea Virgo Motorsports in de 1000-kilometer-races van de Le Mans Series en tijdens de 24 Uur van Le Mans. Onze landgenoot, die al jaren in Groot-Brittannië woont, stapt daarmee over vanuit de prototypes naar de GT's. "Dat zal wel even wennen worden", zegt hij zelf. "Vooral het constant in de spiegels kijken... In de prototypes is het zo dat de GT's voor je opzij gaan, nu moet ik zelf aan de kant."
 
De afgelopen jaren was Vergers actief met een Zytek-prototype van het Barazi-Epsilon-team. "Daar had ik in principe wel weer mee kunnen rijden, het contact met Juan Barazi was prima, maar het duurde gewoon te lang voordat daar alles rond was. En ik ben nu eenmaal coureur, ik wil racen en weten waar ik aan toe ben. Vandaar dat ik gekozen heb voor deze mogelijkheid."

Tekst: René de Boer
Foto: LMSVergers zal samen gaan rijden met het Brits vader-en-zoon-duo Michael en Sean McInerney, met wie hij de afgelopen drie jaar al samen in de Britse Britcar-serie racete. "Ze hebben verschillende klasses gereden, onder andere ook met Radicals en in klassieke races. Vader en zoon McInerney hebben elk een BMW M1, waarmee ze het afgelopen seizoen ook deelnamen aan de klassieke races in het voorprogramma van de LMS, dus de omgeving kennen ze al een beetje", aldus Vergers.

Eigen team in Formule Ford
Naast zijn eigen activiteiten als coureur heeft Michael Vergers ook een nieuw project opgezet: hij heeft vanaf komend seizoen zijn eigen team in de Britse Formule Ford. Een klasse waarin Vergers zelf geen onbekende is: in 1990 won hij het Brits Formule Ford-kampioenschap en hij was jarenlang een trouwe deelnemer aan het Formule Ford Festival op Brands Hatch. Hoewel Vergers zelf zijn titel met een Van Diemen behaalde, heeft hij voor zijn eigen team toch gekozen voor de Franse chassisfabrikant Mygale: hij heeft twee auto's overgenomen van het Jamun Racing team. Tegenover het Britse vakblad "Autosport" verklaarde Vergers: "We zijn bij Van Diemen geweest en zijn onder de indruk van hoe ze het aan het eind van het vorig seizoen gedaan hebben, maar we hebben gekozen voor de veiliger optie."

Nog een plaats vrij
Volgens het geruchtencircuit wordt de jonge Spanjaard Jordi Cunill één van de twee rijders van Vergers' nieuwe team, het tweede zitje is nog niet ingevuld. Vergers heeft goede contacten met Spaanse rijders: de afgelopen jaren begeleidde hij ook Dani Clos. In zijn Formule Ford-project wordt Vergers ondersteund door Andy Welch, die hem als teambaas en engineer begeleidde in het Brits Formule Ford-kampioenschap in 1995.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet