IndyCar

IRL: Arie Luyendijk begeleidt Robert Doornbos bij ovaltest op Homestead

doornbos_amsterdam

Hoewel nog steeds niet officieel bekend is gemaakt bij welk IRL-team Robert Doornbos dit jaar in Amerika gaat racen, bericht zijn site vandaag wel dat de Rotterdammer de komende week op een oval gaat testen.

Tekst en foto: Marc Kok

De driedaagse Indycar-test op Homestead begint maandag en duurt tot en met woensdag. Doornbos, die nog nooit op een oval heeft geracet, krijgt bovendien begeleiding van een groot oval-kenner. "Bobby D wordt hierbij begeleid door een Nederlandse oud-winnaar van de Indy 500’’, vermeldt Doornbos’ site. Deze cryptische bewoording zegt dus eigenlijk dat niet minder dan Arie Luyendijk oval-tips aan ‘Bobby D’ gaat geven. Luyendijk won de Indy 500 twee keer: in 1990 en ’97. Bovendien veroverde hij liefst drie keer de poleposition (1993, ’97 en ’99) van de befaamde autorace.
 
Presentatie uitgesteld
Doornbos' site meldde gisteren dat de teampresentatie van de Nederlandse coureur wegens organisatorische oorzaken bij de renstal is uitgesteld. Doornbos zou immers dinsdag 17 februari j.l. zijn plannen bekendmaken. De verwachting is dat de ex-Formule 1 rijder dit jaar zal uitkomen voor Newman/Haas/Lanigan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet