Persberichten

PB: GT3.nl biedt voor Porsche handige GT4-conversiekit aan

Porsche is één van de blikvangers van het nieuwe Dutch GT4 Championship, dat tijdens de Paasraces (11 en 13 april 2009) op Circuit Park Zandvoort van start gaat. GT3.nl biedt de Porsche-coureurs dé ideale mogelijkheid om met een handige kit de Porsche 911 GT3 straatversie om te bouwen tot een volwaardige GT4. "Dit is financieel gezien zeer aantrekkelijk’’, aldus Paul van Splunteren, de racende eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven.

Waar andere producenten alleen complete voertuigen aanbieden, zal de GT4-variant van de Porsche 911 GT3 als kit geleverd gaan worden. Dit heeft een groot voordeel, aangezien er tegen zeer aantrekkelijke kosten een volwaardige GT4-raceauto gebouwd wordt met hoge restwaarde. Het tot stand komen van een gehomologeerde GT4-auto zal dan volgens de volgende stappen plaats vinden:

• Een klant dient zelf een (tweedehands) 997 GT3 Porsche aan te schaffen, bij voorkeur een Clubsport variant. Voor Nederland geldt dat dit uiteraard een auto zonder BPM mag zijn!
• Vervolgens moet er een aanvraag gedaan worden bij GT3.nl voor een basiskit om de auto om te bouwen naar GT4-specificaties. Bij deze aanvraag moet het chassisnummer van de auto opgegeven worden. Dit nummer wordt door zowel GT3.nl als cuporganisator SRO gekoppeld aan een kitnummer, waarmee de auto officieel gehomologeerd is voor GT4.
• De klant kan er voor kiezen om de auto te laten opbouwen of zelf op te bouwen. De auto voldoet uitsluitend aan de homologatie indien alleen de voorgeschreven wijzigingen zijn toegepast.
• Omdat de auto in beperkte mate aangepast wordt, is de auto altijd weer terug te bouwen naar straatspecificaties wat de restwaarde ten goede komt.

480_porsche_van_splunteren

Basis conversiekit
De basis conversiekit is ontstaan in samenwerking met projectpartners Moton en BBS. De kit bestaat onder andere uit de volgende zaken: andere draagarmen en spoorstangen die de gewenste wielstanden mogelijk maken, Moton schokdempers en een verenpakket speciaal afgestemd op de 997 GT3, versterkte ophangingen voor motor/bak en versnellingsbakbediening, een goedgekeurde rolkooi en twee sets speciale BBS-velgen.

Mogelijkheden
Deze kit zal een verwachte prijs van 19.500 euro (exclusief BTW) hebben. In combinatie met de huidige prijzen van beschikbare 997 GT3 straatauto’s zal een Porsche 997 GT4 race-auto voor net onder de 100.000 euro al tot de mogelijkheden behoren.

Extra opties
Ook is de kit uit te breiden met een aantal opties die eveneens gehomologeerd zijn of reglementair als vrij gezien worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een extra uitlaat (voor Europese GT4-races), een andere achterstabilisator of een compleet data-logging systeem. De definitieve inhoud van zowel de basiskit als de mogelijke opties zullen voor eind januari bekend gemaakt worden.

Interesse?
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Paul van Splunteren van GT3.nl op telefoonnummer 088-8911911 of via info@gt3.nl. Ook kan GT3.nl in overleg assisteren met het vinden van een geschikte 997 GT3 en kan er assistentie geboden worden in het opbouwen van de auto.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet