IndyCar

IRL: Nog steeds geen duidelijkheid over racetoekomst Robert Doornbos

robert_doornbos_amsterdam

Dinsdag 17 februari zou Robert Doornbos bekendmaken waar hij dit jaar – naast zijn A1GP activiteiten – zou gaan racen. Maar het was angstvallig stil op de door hemzelf uitgeroepen Bobby D Day.

Tekst en foto: Marc Kok

Doornbos zou gisteren op zijn eigen website het nieuws wereldkundig maken. Maar er gebeurde niks. Vandaar dat Autosport.nl even contact heeft opgenomen met GR8 Industries BV, het bureau dat Doornbos vertegenwoordigt.

‘Organisatorische redenen’
"We hebben om wat organisatorische redenen inderdaad nog even niets kunnen melden op de website. We streven er naar het nieuws alsnog deze week naar buiten te kunnen brengen’’, meldde Eva van Pelt (sponsoring/PR manager GR8) ons hedenmorgen.

IRL-droom
Robert Doornbos wil graag IRL racen in Amerika. Deelname aan onder meer de Indy 500 lijkt hem machtig mooi. Het is inmiddels duidelijk dat de ex-Formule 1 racer zijn pijlen gericht heeft op een stoeltje bij het topteam van Newman/Haas/Lanigan. Omdat het bekendmaken van de deal maar steeds niet van de grond komt, rijst langzaam de vraag of het allemaal nog wel goed gaat komen met Robert Doornbos’ IRL-droom.

Pecunia
Mede door de kredietcrisis is het niet zo makkelijk om het racebudget rond te krijgen. Zo maakte bijvoorbeeld het in de problemen verkerende ING, dat sponsorbanden met Doornbos heeft of heeft gehad, deze week bekend met de geld verslindende ondersteuning van de Formule 1 renstal van Renault te gaan stoppen. Newman/Haas/Lanigan lijkt op zijn beurt ook moeite te hebben om het budget voor het team in 2009 rond te breien. Het is daardoor mede afhankelijk van coureurs die een flinke bom geld kunnen meetorsen. De vraag is of de Rotterdamse rijder genoeg pecunia in het NHL-laatje kan laten rinkelen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet