Formido Swift Cup

Swift Cup: Melanie Lancaster hoopt op deelname aan jeugdige beginnersklasse

melanie_nieuw

Haar vader runt náást het Circuit Park Zandvoort een golfbaan, maar dochter Melanie Lancaster bevindt zich liever óp de racepiste. De 17-jarige Zandvoortse rijdt al in de DNRT en wil dolgraag de overstap maken naar de Formido Swift Cup. "Maar ik heb nog wel een paar sponsors nodig’’, laat ze weten.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Eigen foto’s

Hoewel ze nog niet op de openbare weg mag rijden, is Melanie Lancaster al van kleins af aan gek op auto’s. Ze is met haar 17 jaar dan ook al lang geen onbekende meer op het Circuit Park Zandvoort. Of ze nu met Dillon Koster of Danny van Dongen traint, of in de Dacia Logan Cup racet ('mijn beste resultaat was een derde plaats in Assen in 2008'), de jongste vrouwelijke coureur van Nederland heeft het naar haar zin.

melanie_lancaster_3

Droom
Ze droomt ervan om ooit WTCC, DTM of de Dakar Rally te rijden. Maar eerst wil ze een tussenstop maken in de Formido Swift Cup, de klasse die in 2007 is opgezet om jonge, beginnende coureurs autosportervaring te laten opdoen. Maar ook de relatief goedkope merkencup vol sportieve Suzuki’s kost geld. "Ik kom nu nog wat budget te kort om bij de Swifts te kunnen instappen’’, aldus Melanie.

Goede sfeer
Hoewel haar sponsors - die Melanie in 2008 ondersteunden voor de Dacia Logan Cup - doorgaan, is haar begroting nog niet helemaal dichtgetimmerd. "Ik hoop echt dat het gaat lukken. De Formido Swift Cup is echt een superleuke divisie. Het is niet alleen een goede beginnersklasse, maar ook de sfeer is erg leuk. De Swift-rijders vormen een échte groep. Natuurlijk is er op de baan concurrentie. Maar buiten de wedstrijden om kun je altijd dingen aan elkaar vragen. Dat spreekt me erg aan.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet