Formula Renault 2.0

Formule Renault: Tweemaal zevende plaats voor Yelmer Buurman op Croft

Op het circuit van Croft heeft Yelmer Buurman afgelopen weekend de negende en tiende ronde van het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap gereden. De Ubbergse rijder slaagde er niet in zijn zege van een maand geleden een passend vervolg te geven maar zijn twee zevende plaatsen mochten er desondanks wezen, gezien het sterke deelnemersveld.

 yelmer_buurman

Het eigenaardige circuit van Croft vormde het toneel van de vijfde ronde van het UK Formula Renault Championship. Het 3,3 kilometer lange circuit heeft zo zijn uitdagingen. Er kan best worden ingehaald maar dan moet de wind wel goed staan. Anders zijn de remzones te kort en draait het uit op een optocht.

Na zijn eclatante zege op Oulton Park was Yelmer Buurman optimistisch naar Croft gekomen. En in de vrije trainingen zat hij er al meteen goed bij. In eerste instantie had hij steeds de snelste tijd. Maar tegen het eind, toen ook hij het op nieuwe banden probeerde, was het inmiddels veel te heet geworden.

In de eerste kwalificatietraining gebeurde er iets dat een stempel op het hele weekend zou drukken. Er bleek een bout van Buurmans voorwielophanging los te zitten, met een wispelturige auto tot gevolg. Onder het remmen blokkeerde een wiel en verder zwabberde de auto over het asfalt. “Ik ben meteen de pits ingegaan maar het leed was al geschied. Je moet zowel de kwalificatietrainingen als de races op één setje banden rijden en dat was dus niet goed meer. In de eerste training slaagde ik er nog in de zevende tijd te rijden, in de tweede was het slechts een negende. En dan ben je in dit sterke veld meteen kansloos voor een topklassering. Vooral als je geen goede banden hebt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet