DTM

DTM: Katherine Legge krijgt Jahreswagen in ongewijzigd Audi-team voor 2009

champagne

Audi gaat komend seizoen met een ongewijzigd team rijders de strijd aan met concurrent Mercedes. Zo zullen naast titelverdediger Timo Scheider ook oud-kampioen Mattias Ekström, Tom Kristensen en Martin Tomczyk met de nieuwste type Audi racen. "We zijn de afgelopen twee jaar kampioen geworden. Waarom zouden we dan het team veranderen’’, aldus Audi’s Motorsport-baas Dr. Wolfgang Ullrich.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

De rijders die een één jaar oude ‘Jahreswagen’ krijgen toebedeeld, zijn eveneens bekende Audi-gezichten. Zo blijven Markus Winkelhock en Mike Rockenfeller bij Team Rosberg racen en voormalig A1GP-rijders Oliver Jarvis en Alexandre Prémat bij team Phoenix.

dtm_zandvoort2008_18

Ook Legge krijgt Jahreswagen
Wat wel opvallend is, is dat Katherine Legge eveneens in een 2008-bolide mag gaan scheuren. Vorig seizoen was ze – net als haar ploegmaat Christijan Albers – veroordeeld om met een twee jaar oude Audi in het achterveld haar rondjes te rijden. Dit seizoen mag ze dus van moderner materiaal gebruik maken. De Britse zal dit gaan doen bij het team van Abt. Of Christijan Albers in 2009 van de DTM-partij zal zijn, is nog niet bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet