IndyCar

IRL: Danica Patrick snel

De Amerikaanse Danica Patrick verraste tijdens de ovaltest op Homestead met een vijfde tijd. De Rahal Letterman Racing rijdster verraste de concurrentie daarmee aangenaam. Uiteindelijk was Indy 500 winnaar Buddy Rice het snelst op de oval van Homestead. Tevens kondigde de IRL voor de drie road races een leuke kwalificatieprocedure aan.

Tekst Willem J.Staat.

Voor de eerste keer dat ik op een oval rijd ben ik ontzettend blij dat ik me zo snel heb aangepast, verklaarde een enthousiaste Danica Patrick na afloop van de test. Indy 500 winnaar Buddy Rice was vol lof over het nieuwe Panoz chassis. Nadat vorig jaar de cilinderinhoud van de motoren om veiligheidsredenen tot 3L werd teruggebracht, was snelste man Buddy Rice slechts viertiende langzamer. Met een dertiende tijd was Ryan Briscoe de beste rookie voor het team van Ganassi Racing. De snelste zes beschikten alle over een Honda krachtbron, terwijl Tomas Scheckter met een Panther Dallara Chevrolet verrassenderwijs de zevende tijd klokte. Scott Sharp was met het team van Fernandez een fractie langzamer gevolgd door Dan Wheldon, Kousuuke Matsuura, Danica Patrick en Tony Kanaan.  

Nieuwe kwalifcatieprocedure

Voor de roadcourses heeft de IRL een nieuwe kwalificatieprocedure geintroduceerd, waarbij de eerste drie startrijen in de laatste tien minuten van de training bepaald zullen worden. De zes snelsten moeten in de laatste tien minuten van de trainingen uitvechten wie de pole veroverd, alsmede de daaropvolgende startplaatsen.  

Tijden

Buddy Rice Panoz Honda 25.7590 secs. 214.217mph
Scott Sharp Panoz Honda 25.2538
Dan Wheldon Dallara Honda 25.0574
Kousuuke Matsuura Panoz Honda  25.5378
Danica Patrick Panoz Honda 25.0031
Tony Kanaan 25.0981 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet