NK Formule Renault

NK Formule Renault: Bas Lammers in Nederlands Kampioenschap Formule Renault

Karttalent Bas Lammers zal dit autosportseizoen  uitkomen in het Nederlands Formule Renault kampioenschap. De 19-jarige coureur uit Heijningen (NB) heeft een contract getekend bij MP Motorsport.

Na het behalen van de titel in het prestigieuze Europees Kampioenschap Formule A karting in 2003, heeft Bas Lammers afgelopen najaar deelgenomen aan het Brits Formule Renault Winterkampioenschap. Bas wist dit kampioenschap als beste rookie te eindigen. "Het winterkampioenschap was voor mij een goede voorbereiding op het komende seizoen", aldus Bas Lammers. "Samen met mijn sponsors De Jong Verpakkingen en De Heus Tractors hebben we besloten om te kiezen voor een volledig seizoen in het Nederlands kampioenschap Formule Renault."


Dick van der Wilt (links) en Bas Lammers

MP Motorsport is zeer enthousiast over het aantrekken van Bas Lammers.   Dick van der Wilt, teammanager van MP Motorsport: "Vorig jaar heeft Bas al enkele malen voor ons getest. Toen al heeft hij ons overtuigd van zijn snelheid en professionaliteit. We zijn zeer verheugd dat de samenwerking nu een feit is." Voor zowel Bas Lammers als MP Motorsport breekt, met het nieuwe seizoen in het vizier, een drukke tijd aan. "Om optimaal aan de start te verschijnen zijn we meteen met ons testprogramma gestart. Deze week hebben we al twee testdagen op Circuit Park Zandvoort verreden", aldus Van der Wilt.
Het Nederlands Formule Renault kampioenschap bestaat komend seizoen uit 16 wedstrijden, welke gedurende 8 A-evenementen verreden zullen worden. De seizoensopening vindt plaats op 27 maart op het Belgische circuit Zolder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet