Formule 1

Formule 1: nieuws 10 januari 2005

Honda officieel mede-eigenaar BAR
British American Tabacco en Honda Motor Co. Ltd. zijn een samenwerkingsverband aangegaan, zo vertelt een persbericht dat vandaag is uitgebracht. De naam van de joint venture is BAR Limited, waarin Honda 45% van de aandelen in handen heeft en BAT de resterende 55%. In de afgelopen weken zijn de administratieve details van het nieuwe team in orde gebracht. Waarschijnlijk is tot deze stap overgegaan als reactie op de steeds verdergaande problemen rondom tabaksreclame.

Ralf Schumacher voorzichtig
Tijdens de presentatie van de Toyota TF105 was Ralf Schumacher terughoudend over de kansen om hoog te scoren komend seizoen. "Het is niet realistisch om dit seizoen al over overwinningen te praten", aldus Ralf. "Misschien dat aan het eind van het seizoen een podiumfinish mogelijk is."
 
Ongekend talent
De jonge Amerikaan John Edwards weet pas vanaf 2000 van het bestaan van Formule 1, maar heeft nu als hoogste doel om Formule 1 coureur te worden. Op zich niet noemenswaardig, want er zijn miljoenen jongens met dezelfde wens. Maar de 13-jarige Edwards uit Arkansas is door Red Bull verkozen om in Europa deel te gaan nemen in het CRG karting team in het Italiaanse kampioenschap. Hij verhuist daarvoor binnenkort naar Italië. Momenteel is hij in Oostenrijk in het Red Bull training centre. Edwards wordt begeleid door meervoudig kartkampioen Danilo Rossi, ook werkzaam bij CRG Karting. Plan is om Edwards in 2006 in de Formule BMW te laten rijden, dat is nl. pas mogelijk als hij 15 wordt op 11 maart 2006. Hier gaan we ongetwijfeld meer van horen ....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet