Sportscars

Sportscars: Daytona test, Lammers snelDe snelle Lexus Riley van de combinatie Pruett/Diaz/Briscoe. foto GrandAm.  

Tijdens tests op Daytona ter voorbereiding van de 24 Uur begin Februari was de
Pontiac Riley van de Italiaan Max Angelelli met 1.46. het snelst, terwijl  de nieuwe Ganassi Lexus Riley van de combinatie Pruett/Diaz/Briscoe eveneens de toon zette. De combinatie Lammers/Wallace, Stewart was met een Crawfod Pontiac slechts een fractie langzamer. Een crash van Paul Newman haalde de zondagedities van de diverse dagbladen, maar ex-F1 wereldkampioen Emerson Fittipaldi overweegt een come-back.

tekst Willem J. Staat.

De grootste verrassing tijdens de driedaagse test-sessie was de terugkeer van Emerson Fittipaldi. Sinds een crash op Michigan 1996 had de Braziliaan niet meer achter het stuur van een race-auto gezeten. Na enkele rondjes in de Doran Pontiac van zijn neef Christian gereden te hebben, had de Braziliaan duidelijk de smaak te pakken en overweegt een come-back in de sportwagenracerij!.  Come-back van Emerson Fittipaldi, hier samen met Christian. foto GrandAm  

De belangstelling voor de Rolex GrandAm 24 Uursrace van Daytona is enorm. Uit de diverse Indycar, Champcar en NASCAR kampioenschappen komen naast de bekende sportwagencoureurs o.a. aan de start: De Champcar kampioenen Paul Tracy en Sebastien Bourdais, Indy winnaar Buddy Rice, de NASCAR kampioenen Tony Stewart, Matt Kenseth en Kurt Busch. Uit NASCAR komen eveneens aan de start Terry Labonte, Bobby Labonte, Greg Biffle, Casey Mears and Jimmy Johnson. Uit de IRL komen o.a. Scott Dixon, Darren Manning, Dario Franchitti, Dan Wheldon, Scott Dixon en Bryan Herta aan de start.  

Andere toppers zijn o.a. Christian Fittipaldi, Scott Pruett, Cristiano da Matta, Memo Gidley, Stefan Johansson, Max Papis, Jan Magnussen en Guy Smith. De Amerikaanse media kennen nu al een hogere waarde aan dit evenement toe dan aan de Indy 500. "Het is alleen jammer dat de WRC en F1 rijders nog niet van de partij zijn" was de algemene tendens!

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet