WTCC

WTCC: Chevrolet Nubira WTCC heeft succesvolle shake down

  

De allereerste Chevrolet Nubira World Touring Car heeft zijn shake down gehad op de proefbaan van de MIRA Proving Grounds in Nuneaton, Engeland. De Britse rijder Rob Huff zette de eerste kilometers op de klok van de eerste Chevrolet fabrieksauto uit Europa die in races zal worden ingezet.
  

Tekst en foto: PR

De shake down verliep uitstekend en zonder een enkel groot probleem, anders dan de gebruikelijke en zeer normale kinderziekte problemen die elk merk kent bij een nieuw raceproject. "Het is vandaag prima verlopen en het is altijd een goed teken wanneer een auto direct al goed presteert wanneer hij voor het eerste de baan op gaat," verklaart RML Chief Executive, Ray Mallock. "Wij hebben de eerste dag bijna de gehele dag een behoorlijk aantal ronden afgelegd en hebben geen problemen ondervonden. Rob kon direct al behoorlijk gasgeven en ook veel vergen van de auto. De verzamelde data over de motorprestaties en de remmen waren positief, evenals feitelijk het gehele concept. We beschikten vooraf nog over weinig gegevens, dus is het voor ons een heel productieve dag geweest. Wij kunnen nu doorgaan met onze geplande testen en het ontwikkelingsprogramma."

Coureur Rob Huff over zijn eerste kennismaking met de WTCC Nubira: "Het was voor ons vandaag een positieve start; de auto voelt heel goed aan en is uitstekend in balans. We hebben diverse systemen gecheckt en alles functioneerde goed. Het koude weer betekende dat we nogal wat tijd nodig hadden om de banden op temperatuur te krijgen, maar desondanks kwam de snelheid er vervolgens goed in. We zijn zeer verheugd over de manier waarop de test verder is verlopen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik met een glimlach op mijn gezicht achter het stuur zat."

Motorsport Manager van Chevrolet Europe, Eric Nève, was eveneens opgetogen: "Na maanden van voorbereiding en preparatie is het World Touring Car Championship programma van Chevrolet nu werkelijkheid geworden. Zes maanden geleden bestond de auto alleen nog maar in de hoofden van een paar mensen, maar nu is het een hypermoderne racewagen, gebouwd en ingezet door een van de beste teams in de hedendaagse autosport en gereden door drie uitstekende coureurs." Na terugkeer van de testbaan zal de auto, alvorens er verder wordt getest, in de workshop een volledige technische check ondergaan, waaronder proeven op het gebied van torsie, camber & sporing, om de computergegevens te evalueren. Deze procedure zal ongeveer tien dagen in beslag nemen, waarna met name de wielophanging en de schokdempers zullen worden beproefd. Op 21 januari zal de tweede circuittest plaats vinden.
De eerste test van alle deelnemers aan het nieuwe World Touring Car Championship staat gepland op 22 en 23 maart op het circuit van Monza in Italië. Het kampioenschap gaat op 10 april op hetzelfde circuit van start om na twintig races op 20 november te finishen met de race in de Volksrepubliek China.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet