Formula Regional European

Nigel Melker met MP Motorsport in NEC en Eurocup Formule Renault 2.0


De 18-jarige Melker geldt als een talentvolle coureur die reeds op jonge leeftijd vele successen behaalde in de kart sport. Na de goede resultaten maakte de jonge Melker vorig jaar de overstap naar de Formule Renault 2.0. Niet alleen in het NEC Formule Renault 2.0, maar ook in het Italiaans Formule Renault 2.0 kampioenschap stond hij prima zijn mannetje. Met een schitterend contract bij MP Motorsport van teammanager Dick van der Wilt, en met de rugdekking van een paar aansprekende sponsors, staat Melker aan de vooravond van een prachtig seizoen.

2009mpmelker008
Nigel Melker wil in 2009 veelvuldig aan zet zijn in de Eurocup en NEC Formule Renault 2.0

Teammanager Dick van der Wilt is trots dat Nigel voor MP Motorsport heeft gekozen. "Medio 2006 heeft hij een paar keer voor ons getest op Spa-Francorchamps en Zandvoort en we zijn hem nadien altijd blijven volgen. Nigel is in de afgelopen jaren gegroeid en we hopen dat hij deze stijgende lijn in 2009 zal doortrekken. Samen met Daniël de Jong zal hij uitkomen in de ‘Koningsklasse’ van de Formule Renault 2.0 en we hopen dat hij daarin zal slagen. Hij is in ieder geval supergemotiveerd om er het beste van te maken! Binnenkort verwachten we bekend te maken welke coureur er in onze derde auto zal plaatsnemen.

Nigel Melker is blij met zijn contract bij MP Motorsport. "Ik heb bewust voor dit team gekozen omdat ze ondermeer uitkomen in de sterk bezette Eurocup Formule Renault 2.0. Op het circuit van Guadix heb ik al met ze getest en verbrak ik het baanrecord. Bovendien voel ik me erg thuis bij dit team en leer ik bijzonder veel van data engineer Chris Rijnders. Het wordt ongetwijfeld een spannend seizoen. Het zal in deze sterke competities zeker niet gemakkelijk worden. Niemand zal hier een duimbreed toegeven. Het wordt dus echt racen op de limiet. Ik ga voor een top drie positie in het NEC Formule Renault 2.0 en hoop ik tevens goede resultaten neer te zetten in de Eurocup Formule Renault 2.0. Tenslotte wil ik alle sponsoren bedanken dat ze weer aan boord zijn. Na mijn goede testresultaten met het team ben ik zo scherp als ik maar zijn kan!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet