Columns

Column: Frits van Amersfoort: ‘Gaan voor het hoogst haalbare of een leuke vrijetijdsbesteding?’

frits_van_amersfoort_3

Onder de kop ‘Langdurig racen of snel geld verbranden?’ schreef Frans Verschuur vorige week een column op deze site. Volgens Verschuur wil je als coureur pur sang maar één ding: een leven lang racen. Daarom is het zijns inziens erg onverstandig om, als je geen supertalent bent, in een internationaal formuleveld te stappen. "Als je dat wél doet, is de kans levensgroot dat je complete racebudget in no time is verbrand en je loopbaan vroegtijdig stopt’’, aldus Verschuur. Formule-man in hart en nieren Frits van Amersfoort (sinds 1975 actief in de autosport) reageert op deze plaats op Verschuurs betoog.

Onlangs werd op deze site een zeer kritisch stuk geplaatst over het slagen van een carrière in de internationale formuleauto racerij. De schrijver, Frans Verschuur, is een zeer gewaardeerde collega, die ik zeer hoog acht en ook als een zeer ervaren autosporter ken met een meer dan verdienstelijke staat van dienst. Maar in zijn column slaat Frans de plank toch redelijk mis.

Benzine in het bloed
Of spreekt hier een stukje zakelijk eigenbelang? Nee toch, we zijn allebei doorgewinterde autosportmannen met toch vooral veel benzine in ons bloed, denk ik. Misschien is het te lang geleden dat Frans het gevoel had dat hij op jonge leeftijd de wereld wilde veroveren. Of werk je de laatste tijd meer met coureurs van wat oudere leeftijd?

Wat bereiken in de wereld
Dit is namelijk precies wat waar het omgaat. Er zijn gelukkig in de wereld jonge mensen. En veel van die jonge mensen willen graag in de wereld wat bereiken. De meesten doen dat op een veilige manier door te gaan studeren en een goede baan in het bedrijfsleven te ambiëren. Een veel kleiner aantal wil in de sport wat bereiken. En een nog veel kleiner aantal wil dat in de autosport doen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet