Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Flying start, dag 3 – Het muntje begint te vallen



Waarschuwen
Als ik een gele jas zie parkeer ik de auto naast de baan en ren naar hem toe. Het is Chris Jelsa, maar hij is al met de walkie talkie aan de gang en geeft mij aan dat er al actie wordt ondernomen. We rijden door naar de startopstelling en daar stapt iedereen uit. Hans Berwers staat ons al op te wachten en roept ons allemaal bij zich. We zijn allemaal vol van wat we zonet gezien hebben. Hans vertelt dat de schade groot is, maar de beide rijders ongedeerd zijn. Godzijdank.

 Hans na ongeluk
Na het ongeluk vertelt Hans Berwers hoe het is afgelopen.

De baan moet vrijgemaakt worden en dus gebruiken we de tijd om te praten over de crash. Zoals altijd bij een aanrijding wordt gezocht naar een schuldige. De meningen verschillen en eerlijk gezegd zou ik het niet weten. Dat is ook niet aan ons en eigenlijk ook niet relevant. Het is voor beide triest, want de schade is aanzienlijk.

 na ongeluk
Napraten, iedereen heeft gezien wat er gebeurd is en geeft uitvoerig zijn mening.

Cross road 2
Als de baan weer vrij is rijden we weer achter de instructeurs aan tegengesteld richting Vodafonebocht. Aan het einde van de Slotemakerbocht staan pillonnen en daar gaan we starten voor de tweede cross road. Dit keer kruisen we de chicane richting Audi S-bocht en finishen we na de tweede kruising richting Vodafonebocht. Ook hier is de start erg belangrijk, want de doorgang is te smal om drie auto’s tegelijk door te laten. De eerste race start ik tussen Ody in de grijze en Erik in de witte BMW. Ody start sneller en ook Erik is goed weg. Ik kan kiezen tussen het gras en de rem. Ik kies voor het gras en kan zo de aansluiting houden. Als aan een touwtje gaan we door de Audi S, de Kumho en de Arie Luyendijkbocht. Op het recht eind blijkt mijn BMW sneller dan die van Erik. Net voor de Tarzanbocht ben ik hem voorbij en zit ik aan de binnenzijde naast Ody. Ik zit dus niet op de ideale lijn, maar weet hem binnendoor te prikken. Als eerste ga ik de Gerlachbocht in en als een kind schreeuw ik het uit van plezier. Maar ik ben er nog niet, enigszins glijdend kom ik door de Hugenholz, kan hem houden. Ik knijp het stuur zowat fijn en bereid me voor op de kruising van het tussenstuk. Ook dat gaat goed en hoewel van geen betekenis koester ik deze zege.

Sportief
In de uitloop komt Ody naast me rijden en sportief feliciteert hij me. Ook Erik komt langszij en lacht me toe. Echt een warm gevoel. Ongelooflijk, het gaat nog nergens om, je hebt tegenstanders die je nauwelijks kent, maar toch voelt het alsof je met vrienden te maken hebt. Het is iets leuks dat je samen deelt en dat geeft een gevoel van voldoening, haast euforisch. We rijden door tot het donker wordt, inmiddels al ver na 17.00 uur.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet