Formule 1

Formule 1: Danica Patrick en Scott Speed voor USF1?

Op 24 februari a.s. zal USF1 haar programma offcieel aankondigen. Naar verwachting zullen er tevens twee Amerikaanse rijders gepresenteerd worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

patrick_japan


Plannen USF1 beginnen vaste vorm aan te nemen
Ondanks de economische recessie lijken de plannen voor het USF1 team van Ken Anderson en Peter Windsor behoorlijke vormen aan te nemen. Op 24 februari a.s. wordt het team officieel aangekondigd. Voorlopig lijken initiatiefnemers Ken Anderson en Peter Windsor over een budget van 64 miljoen Amerikaanse dollars te beschikken.

Initiatiefnemer Ken Anderson verklaarde gisteren in een telefonisch interview dat hij Danica Patrick uit de IRL wil losweken. “Ik weet niet zeker of zij het wil doen, maar ik weet zeker dat Tony George mij wel kan vermoorden als ik dit doe. Wij willen haar graag testen. Scott Speed, die nu in de NASCAR-series uitkomt is eveneens een kandidaat. Speed kwam in 28 F1 races voor het team van Torro Rosso uit.

Ook de naam van Conor Daly, de zoon van Derek Daly en Josef Newgarden, die nu in een Europese Formulewagenklasse uitkomen lijken voor de toekomst in de picture te zijn,

Onderhandelingen met Epsilon Euskadi
Op dit moment lopen er zware onderhandelingen met het team van Epsilon Euskadi dat haar LMP1 programma heeft moeten beperken tot Le Mans. Epsilon Euskadi beschikt over een windtunnel die aan alle FIA-normen voldoet en voor de wintertests in Spanje lijkt het volgens Anderson een ideale lokatie. Anderson noemt het voortijdige vertrek van Honda uit de Formule l geen verrassing.

Anderson: “Max Mosley moest wel ingrijpen om de enorme financiële uitgaven in de F1 te beperken. Formule 1 moet terug naar de tijd toen het nog echt business was en Ron Dennis, Frank Williams en Eddie Jordan het voor het zeggen hadden. Die namen toen intelligente beslissingen. Een kleine hindernis en de gehele tent stort in elkaar.”

Anderson: “In 1992 was de Willams de meest geavanceerde Formule 1 auto. Hun budget bedroeg minder dan 30 miljoen pond. Ik mis de tijd dat we nog eens gekke dingen konden doen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet