Clio Cup

Oude tijden herleven helaas in Dunlop SportMaxx Clio Cup (lang)

 start1


De Clio Cup stond tot circa twee jaar geleden bekend als een klasse waarin flinke schades aan de orde van de dag waren. Iemand moedwillig van de baan tikken was geen uitzondering. Op een gegeven moment liep het dusdanig de spuigaten uit, dat Renault Nederland dreigde om zich terug te trekken als de rijders zich niet beter gingen gedragen. Sindsdien werd er vrij netjes gereden. Inmiddels is Renault Nederland uit de merkencup gestapt, al heeft dat niets met het rijgedrag van de deelnemers te maken. Sinds de Zolder Super Prix is het ook gedaan met het vrij beschaafde gedrag op de baan. Sinds ‘Zolder’ is de Dunlop SportMaxx Clio Cup weer een ‘ramklasse’, die zorgt voor een forse omzet op het gebied van spatborden, portieren en dergelijke.

 schade_starreveld


Philip Jacobs won de eerste race, Allard Kalff greep de zege in de tweede wedstrijd. Bertus Sanders was de morele winnaar van de beide races, maar dat leverde geen bekers, punten of kussen van een aantrekkelijke jongedame op.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra en Tim Böhme


Het begon eigenlijk tijdens de Marlboro Masters, toen Phil Bastiaans trachtte om Marc Koster van de weg te drukken in de strijd om de leiding in de race. In de eerste race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup op Zolder kwamen de twee kemphanen elkaar weer tegen. Er was veelvuldig ‘lijfelijk’ contact, totdat Koster in de eerste ronde van de baan vloog en in de vangrails belandde. Na afloop gaven de rijders elkaar de schuld.

 crash_markKoster

(Foto: Chris Schotanus)

In de tweede race was Phil Bastiaans het slachtoffer. Phil, op dat moment raceleider, werd hard van achteren geraakt door Dillon Koster. Dillon kwam als eerste over de finish, maar kreeg 30 seconden straf voor zijn daad en viel daardoor terug naar zestiende plaats. Allard Kalff profiteerde en schoof van de tweede plek door naar de eerste. Dillon spant een CAR-zaak aan tegen deze beslissing, zodat het laatste woord hierover nog niet is gezegd.
In de twee races van de Dunlop SportMaxx Clio Cup werden in totaal zeven straffen uitgedeeld vanwege ‘gevaarlijk rijgedrag’.

 dumaray2


Guillaume Dumarey spande de kroon door in de beide races bestraft te worden. Met andere woorden: de Clio Cup is weer bij af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet