Formule 2

GP2 Asia Series: Yelmer Buurman ongedeerd na startcrash (update filmpje crash)


De 19-jarige Sergio Perez nam direct de leiding gevolgd door Hülkenberg, Petrov en Kobayashi. Na vijf ronden volgde de herstart die enigszins chaotisch verliep omdat de wedstrijdleiding vergat de groene vlag te vertonen. Het gevolg was dat Perez wat twijfelde en zigzagde, maar toch wist hij de leiding in handen te houden. Giedo van der Garde bezette inmiddels de veertiende plaats.

In de negende ronde werd Kobayasgi behoorlijk onder druk gezet door Valsechhi en Villa en verloor twee plaatsen, Villa profiteerde en pakte zelfs de derde plek. Giedo van der Garde viel naar de 18e plek terug. In de 12e ronde moest Hülkenberg zijn tweede plek aan de Spanjaard Javier Villa prijsgeven. In de veertiende ronde kwam de leider in de wedstrijd Sergio Perez binnen voor zijn eerste stop en viel naar de zevende plek achter Valery Petrov terug. Een prachtig duel tussen beide teamgenoten volgde. Perez pakte in de 18e ronde de tweede plek van teamgenoot Petrov terug terwijl Nico Hülkenberg nog steeds geen stop had gemaakt en zelfs twee seconden sneller reed dan Perez.

Na 22 ronden kreeg Giedo van der Garde een beetje aansluiting bij de top 10 en reed in elfde positie. Hülkenberg bleef intussen doorstampen en had een voorsprong van bijna 45 seconden opgebouwd. Pas in de 26e ronde besloot “The Hulk” binnen te komen en verloor en werd bij de pitingang iets door een andere deelnemer opgehouden, maar kwam in leidende positie voor Perez en Petrov weer terug op de baan. Een uitgekiende strategie bezorgde ART-Grand Prix-coureur Nico Hülkenberg een indrukwekkende overwinning in de eerste GP2 Asia avondrace in Quatar. Giedo van der Garde eindigde uiteindelijk als twaalfde.

giedo_asia

"Dit was geen goede race", zei Giedo. "We maakten een vroege pitstop, maar vervolgens sleet mijn linker voorband heel snel en kon ik maar geen tempo in de auto krijgen. Halverwege de race draaide zich dat echter volledig om en behoorde ik opeens tot de snelste rijders van het veld! Ik kwam echter op het rechte stuk zoveel snelheid tekort, dat ik vermoed dat er iets mis was met de auto. Ik kon dus in de bochten dicht achter iemand kruipen, maar op het rechte stuk verloor ik dan weer vele meters." "Hopelijk kunnen we dat voor morgen oplossen, anders voorzie ik opnieuw een erg zware race."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet