Formule 2

GP2 Asia Series: Giedo komt geluk tekort in kwalificatie Qatar

570__p9o8727_tcm2-25732

Nico Hülkenberg reed in nachtelijk Quatar naar de snelste tijd in 1:35.741. De Duitser werd gevolgd door de beide Campos coureurs Sergio Perez en Vitaly Petrov. De kwalificatie is slecht verlopen voor Giedo van der Garde. De iSport-coureur was in de training goed op dreef met een vijfde tijd, maar in de kwalificatie werd er een rode vlag uitgehangen, precies op het moment dat hij in een snelle ronde zat. Uiteindelijk had hij geen mogelijkheid meer om zijn eerste run te verbeteren en moest Giedo het doen met een zestiende startpositie.

Tekst en foto: PR

b34735497389

Na afloop was hij logischerwijs niet tevreden. "Het begon zo goed", verzuchtte hij. "In de training zaten we er goed bij, de auto was prima, dus hadden we veel vertrouwen in de kwalificatie. Mijn eerste run was vrij goed, op dat moment de zesde tijd, maar toen ik in mijn tweede snelle ronde zat, kwam er een rode vlag. Ik moest vervolgens achteraan sluiten toen we de pits weer uitgingen, waardoor ik geen tijd meer had om een snelle ronde neer te zetten."

"Het rijden in het donker is wel gaaf, maar als de resultaten niet goed zijn, heb je daar opeens een stuk minder oog voor. Inhalen is erg moeilijk op dit circuit, dus als we morgen de top-tien halen, doen we het heel goed."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet