IndyCar

IRL: Robert Doornbos tekent contract met NHL, dinsdag officiële teampresentatie

a1gp2008_adam_10

"Aanstaande dinsdag is het Bobby D Day'', meldt Robert Doornbos op zijn site. Op die dag zal de renstal Newman/Haas/Lanigan (NHL) de Rotterdammer presenteren als nieuwe IRL-coureur. Het contract is inmiddels getekend en wel.

Tekst en foto: Marc Kok

"De toekomst van Bobby D is duidelijk. Het spijt ons dat alle Bobby D fans zo lang moeten wachten, maar het zal het waard zijn'', meldt de Doornbos-site. "Aanstaande dinsdag 17 februari zullen de plannen van Bobby D voor 2009 officieel bekend worden gemaakt door zijn nieuwe team.''

'Overdreven'
Dat Doornbos volgens sommige publicaties circa 3 miljoen euro moet inbrengen, wijst Doornbos' manager Varossieau vandaag in De Telegraaf met grote stelligheid af. "Schromelijk overdreven.'' Wel gaf hij aan dat de coureur een groot deel van zijn salaris zal inleveren en dat zijn beloning uit sponsoring zal bestaan. De coureur onderhoudt banden met ING Direct en Red Bull, aldus De Telegraaf.

Contract getekend
De ochtendkrant meldt tevens dat Doornbos een éénjarig contract bij NHL heeft getekend met opties op 2010 en 2011. Zijn teamgenoten worden Graham Rahal en Milka Duno. "Ik ben heel blij en ontzettend trots. Toen ik bij het team werd geïntroduceerd, was mijn openingszin: 'If you cannot beat them, join them'. Dat vond iedereen wel mooi. Ze waren erg enthousiast'', stelt Doornbos in De Telegraaf. Het seizoen begint 5 april. Op 23 maart is er een rookie-testdag.
 
'Indy 500 heel bijzonder'
Doornbos heeft inmiddels ook de baan van de vermaarde Indy 500 bekeken. "Dat enorme stadion was nu nog leeg en kaal, maar je kon gewoon de magie ervan voelen. Mijn eerste Grand Prix in de Formule 1 was iets speciaals, maar ik denk dat de Indy 500 het meest bijzondere in mijn carrière wordt. Als je ziet hoeveel beroemde namen hier hebben gereden en gewonnen.'' Newman/Haas/Lanigan is overigens nog niet rond met een teamsponsor. Maar met de rijke geldschieter van Milka Duno binnen handbereik, lijkt NHL de financiële zaken rond te kunnen breien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet