Formule 2

GP2: Giedo van der Garde kijkt uit naar avondrace in Qatar

480_giedo_bahrein

De GP2 kent komend weekend een primeur. Het veld zal in Qatar namelijk voor het eerst racen in het donker. De coureurs zullen pas in actie komen na zonsondergang, wat een unieke sfeer geeft, zoals we dat al hebben gezien bij de MotoGP en de Formule 1. Giedo van der Garde kijkt uit naar het raceweekend, op een voor iedereen onbekend circuit.

Tekst en foto: PR

"Ik heb al eens even een rondje over de baan gelopen met alle lampen aan en ik moet zeggen dat ik niet verwacht dat we problemen gaan krijgen met de zichtbaarheid van de bochten", laat Giedo weten. "Je moet het een beetje vergelijken met de hoeveelheid licht die je hebt als je tijdens een wintertest om 17.00 uur je laatste ronden rijdt. Het circuit is voor iedereen nieuw en ik heb dan ook een MotoGP-game gekocht om een beetje te leren hoe de bochten gaan. Mijn eerste indruk is dat het een interessante baan is, met veel banking in de bochten, dus dat belooft veel goeds."

Uitdagend
"De baan en de omstandigheden zijn voor iedereen nieuw, dus dat is zeer uitdagend. We gaan er in ieder geval het beste van maken", aldus Giedo, die onlangs ook is bevestigd voor de GP2 Main Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet