DTM

DTM: Ralf Schumacher komend seizoen in een 2009-Mercedes

ralf_schumacher_2009_dtm

Zijn DTM-resultaten van 2008 rechtvaardigen op geen enkele wijze zijn promotie van een ‘Jahreswagen’ naar de meest moderne versie. Niettemin zal Ralf Schumacher 17 mei, bij de start van het nieuwe seizoen, in een 2009-editie van Mercedes stappen. Schumacher reed zich in zijn debuutjaar in de Deutsche Tourenwagen Masters slechts twee keer in de puntjes en finishte op plek 14 van het eindklassement.

Tekst: Marc Kok
Foto: dtm.com

Over de stoeltjesverdeling bij Mercedes dit jaar is verder weinig bekend. Susie Stoddart zal weer in een oudere versie racen, maar dat heeft de Schotse dame zelf bekendgemaakt.

Max vier nieuwe Mercedessen
Het enige dat Mercedes motorsport-baas Norbert Haug heeft laten weten, is dat hij maximaal vier 2009-wagens zal inzetten. Met de bekendmaking van Schumacher blijven er dus nog drie nieuwe zitjes over. Dat betekent dat er minimaal één van de namen Paul di Resta, Bruno Spengler, Jamie Green en Gary Paffett moet afvallen. Di Resta werd vorig jaar bijna DTM-kampioen, maar er is een mogelijkheid dat hij dit jaar ook GP2 gaat racen. Paffett, wiens naam recentelijk in verband werd gebracht met een 2009-auto, heeft al eens met een Jahreswagen een race weten te winnen. Spengler doet al jaren om de hoofdprijs mee en Jamie Green won afgelopen seizoen twee wedstrijden.

Renger
Ook onze landgenoot Renger van der Zande is nog steeds in beeld om dit jaar DTM te gaan racen, maar dan niet in een 2009-auto. Renger heeft al meermaals getest voor Mercedes en heeft een meer dan goede verstandhouding met het Duitse merk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet