Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

ELF BRL-V6: Dubbelzege voor Bleekemolen, Uljee geeft heren raceles bij BRL Light (lang)


 start_brl_light
Eindelijk
Gaby Uljee kan heel hard autorijden in compacte, voorwielaangedreven auto’s. De vriendin van Tim Coronel heeft dat jaren op rij bewezen. Ze kan ook goed overweg met snelle achterwielaandrijvers, zo blijkt dit seizoen. Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort stelde ze de pole position veilig in de klasse ELF BRL Light, op de Nürburgring eindigde ze als tweede. Op Zolder vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Gaby vertrok in de eerste race van pole, lag de hele race op kop en kwam als winnares over de finish. Gemakkelijk ging het niet.

 uljee_blokken

“Ik werd in het begin opgehouden door de langzamere deelnemers in de V6-klasse”, vertelde ze. “Het duurde een tijd voor ik hen voorbij was. Toen kon ik een voorsprong opbouwen.”
Peter Furth lag de hele race op de tweede plaats. “Ik kon Gaby redelijk volgen”, vertelde hij. “In de loop van de race werden mijn banden te warm, daardoor kreeg ik last van overstuur. Mijn tweede plek was zeker, ik had een grote voorsprong op de rijders achter mij. Ik heb het toen iets rustiger aan gedaan.”

 marijn_actie

Marijn van Kalmthout werd derde. Hij begon de race als tweede. Na een slechte start spinde hij samen met Leo Kemmer in de eerste bocht. De winnaar van de beide races op de Nürburgring zag vervolgens kans om zich door het veld naar voren te vechten en toch nog een podiumplek veilig te stellen.

Hard gewerkt
De auto’s van rijders als Marijn van Kalmthout, Daniel Schrijvers en Jurgen van den Goorbergh raakten flink beschadigd in de eerste race. In de aanloop naar de tweede wedstrijd, een paar uur later, staken de diverse teams flink de handen uit de mouwen om alle auto’s weer tijdig te repareren. Het resultaat was dat de genoemde deelnemers ook in de tweede race van start konden gaan.
De startopstelling van de tweede race was gelijk aan de uitslag van de eerste wedstrijd. Jeroen Bleekemolen vertrok dus van pole position, zijn zesde in zes races.

 reyntjens_duim
Jeroen Reijntjens had er voor de tweede race nog alle vertrouwen in.

Jeroen Reijntjens zou de tweede startpositie innemen, maar hij viel in de opwarmronde stil. “De gaskabel is gebroken”, aldus de teleurgestelde coureur, die wel de pits wist te bereiken maar natuurlijk kansloos was voor de prijzen.

 veld_race2

Jeroen Bleekemolen was (weer) een klasse apart. Vlak na de start sloeg hij al een gaatje. Tweede man Donald Molenaar kon hem als enige in de beginfase enigszins volgen.

 start_race2

Molenaar reed ook een vrij saaie race, hij bouwde al snel een voorsprong op ten opzichte van derde man Donny Crevels. Ook de regerend kampioen hoefde zijn positie niet te verdedigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet