Benelux Racing League

ELF BRL-V6: Dubbelzege voor Bleekemolen, Uljee geeft heren raceles bij BRL Light (lang)

 jeroen


Een week na zijn dubbele overwinning op de Nürburgring won Jeroen Bleekemolen ook de beide races van de ELF BRL V6 op het circuit van Zolder. De jongste telg van de bekende racefamilie toonde daarmee wederom aan dat hij een coureur van internationale klasse is. Na zes races heeft hij inmiddels vijf overwinningen op zak. Gaby Uljee had al eerder laten zien dat ze zich uitstekend thuis voelt in de ELF BRL Light. Op Zolder won zij haar eerste races in de voor haar nieuwe klasse.

 uljee_actieTekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra en Tim Böhme


Jeroen Bleekemolen was de snelste in de eerste tijdtraining, bepalend voor de startopstelling van de eerste race. Hij lag van start tot finish op kop en reed en passant de snelste raceronde. In de tweede race begon hij van pole (zijn zesde pole in zes races) en had wederom de hele race de leiding. Op de Nürburgring pakte hij ook al de dubbel. Met andere woorden: het is voor de concurrentie om moedeloos van te worden.

 veld


Mooi veld
De ELF Benelux Racing League trok 34 auto’s naar Zolder, onderverdeeld in 21 V6-bolides en 13 Lights. Het veld werd deze keer aangevuld met de Belgische topper Marc Goossens, die geen rol van betekenis speelde. Dat kwam vooral doordat hij in de eerste race al in de eerste ronde moest opgeven.
Tijdens de kwalificatietraining waren het de bekende rijders die de kopposities innamen. Jeroen Bleekemolen was de snelste, voor Jeroen Reijntjens, Donald Molenaar, Sandor van Es, Donny Crevels en Jacky van der Ende.
Na de start van de eerste race kon Jeroen Bleekemolen al snel een gaatje slaan. De strijd om de tweede plek was wel spannend, met als kandidaten Jeroen Reijntjens en Donald Molenaar.

 reyntjens


Reijntjens won de strijd nipt. “Ik moest Donald blokken, dat kostte tijd. Mede daardoor kon Bleekemolen weglopen”, vertelde Reijntjens. “Ik ben tevreden met dit resultaat, het is goed voor mijn titelkansen.”
Jeroen Bleekemolen reed volgens eigen zeggen ‘gemakkelijk weg’. “Ik deed het relatief rustig aan, om mijn banden en remmen te sparen.”

 donny


Donny Crevels kon het tempo niet helemaal bijhouden. Hij behield weliswaar de vierde plaats, maar zag de top drie steeds verder weg rijden. Op de finish kwam hij elf seconden tekort op Jeroen Bleekemolen en zeven op Reijntjens en Molenaar. “Er zit niet meer in”, aldus Donny, die niet te spreken was over de motor in zijn BRL.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet