Formido Swift Cup

Swift Cup: Marcel van de Maat: van monteur tot coureur

marcel_vd_maat_5a

De Formido Swift Cup is allesbehalve nieuw voor Marcel van de Maat. Hij is immers al twee jaar actief geweest als monteur van Peter Schreurs. "Dat was hartstikke leuk om te doen. Het begon zelfs zó te kriebelen, dat ik zelf ook wilde gaan rijden. Dat gaat vanaf de Paasraces gebeuren’’, aldus Marcel, die reeds de zevende nieuwe rijder is van de Formido Swift Cup 2009. Eerder meldden zich al Ella Zander, Laura Katsma, Max Braams, Bo van Langeveld, Maarten van ’t Schip en Stefan Beelen aan.

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Marcel van de Maat en Fast Company

Opvallend geel
De inwoner van Rijssen wordt in 2009 de teamgenoot van plaatsgenoot Peter Schreurs. Dat doet het duo bij Bennie Schoemaker Racing, dat komend seizoen dus met twee Suzuki’s op de starting grid staat. "We hebben de Swift gekocht van Björn Cornelissen’’, zegt de 24-jarige Marcel van de Maat. "Ik heb de wagen op zaterdag 31 januari opgehaald en spuit ‘m in het bekende geel, waarmee Peter in 2008 erg goed opviel.’’

480_team_schreurs
BS Racing in 2008 met links Marcel van de Maat als monteur van rijder Peter Schreurs.

Snelheid
Het snel over een parcours razen, is Marcel niet onbekend. "Ik heb van mijn 13de tot mijn 18de jaar aan motorcross gedaan. Vervolgens ben ik op de motor endurance gaan rijden. In de Swift gaan we het nu op vier in plaats van twee wielen proberen’’, stelt hij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet