Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge : Strijd spannend tot en met laatste race (lang)

vanes_voor

Ook de één-na-laatste race van de Pearle Alfa 147 Challenge heeft nog geen beslissing in het kampioenschap gebracht. Cable1-CineNova coureur Sandor van Es schreef weliswaar de meeste punten op zijn conto, maar is daarmee allerminst zeker van de titel. Te meer daar Berend Gesman een steekje liet vallen en er samen met teamgenote Sandra van der Sloot in de slotfase van de race redelijk hard afging. Zij speelden daarmee de directe Van Es-opponenten, Allard Klaff en Sebastiaan Bleekmolen, rechtstreeks in de kaart. Het onderlinge verschil tussen Van Es en Kalff bedraagt nu precies zeven punten. Dat belooft dus nog wat tijdens de finalerace in oktober. Daarentegen wist Roeland de Groot, ondanks zijn wat tegenvallende 18de plaats in de race, de Olympische Klasse voor zich op te eisen. De Olympische dagzege ging dit keer naar Bert Stemerdink, die zich daarmee op een goede -maar nog niet zekere- tweede plaats nestelde.


Tekst: Jakob Dekker - Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

Training
De trainingen gaven een redelijk vertrouwd beeld te zien. Ondanks een tweetal foutjes in zijn snelste ronde wist Sandor van Es pole position wederom voor zich op te eisen. Dit keer koos hij tijdens de training voor de samenwerking met teamgenoot Berend Gesman. Die op zijn beurt optimaal profiteerde, getuige zijn tweede plaats op de startgrid. Namens het Dayzers Team sloten Sebastiaan Bleekemolen en Allard Kalff een redelijk turbulent verlopen weekje af met een derde en vierde startplaats. Voorafgaand aan de race ontstond en namelijk enige commotie over één van de motoren van het team. Die zou niet conform zijn! Inmiddels is er een Car-zaak aangevraagd en zal in oktober bekend worden hoe dit rechtscollege over deze aangelegenheid denkt.

Tot dit tijd blijft het klassement zoals het is en strijden de Dayzers coureurs volop mee om de titel. Op de vijfde en zesde startplaats legden Sandra van der Sloot en Vincent van der Valk beslag. Tegenvallend was wederom de prestatie van het Pearle Automotive Team. Boy Zentveldt kwam niet verder dan een tiende startplek en Thomas Bangma stond daar nog eens zeven plaasten achter. Ook bij Tempo Team kon men niet tevreden zijn met een twaalfde plek voor Frank Kerseboom naast een dertiende en vijftiende stek voor Rory Bertram en Cees Doorakkers. Beste rijder in de Olympische Klasse was tijdens de training Bert Stemerdink met een prachtige negende plaats.

motor
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet