Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Volle winst voor Sandor van Es (lang)

Zijn debuutrace binnen de Pearle Alfa 147 Challenge op het TT Circuit van Assen verliep voor regerend DTCC-kampioen Sandor van Es alles behalve succesvol. In de openingsronde belandde hij door een onsportieve actie buiten het gladde asfalt. Tijdens de tweede race, in het Pinksterweekend op Circuit Park Zandvoort, revancheerde de Arnhemmer zich op de enig juiste manier. In zijn Cable1-Cinenova Alfa schreef hij zowel de training als de race op zijn naam. Daarenboven realiseerde hij de snelste raceronde en pakte zo nog een punt extra. Een maximaal resultaat dus voor Sandor van Es, die daarmee een nare week (zijn vader overleed in de dagen voor de race-red.) toch nog enigszins positief afsloot. Mede door dit resultaat nestelde hij zich gelijk binnen de Top 5 van het klassement.

Tekst: Jakob Dekker - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

alfa22

Sandor van Es reed naar een prachtige overwinning.

Revanche
Aan de basis van zijn succes lag uiteraard de training. Sandor: "Net als de Dunlop banden in het DTCC, moet je met deze Michelin banden in de eerste twee ronden gelijk hard gaan, want daarna is het beste er af. Die ervaring heb ik dus van vorig jaar en kwam nu goed van pas. En voor deze race gold voor mij als nooit tevoren 'Geen woorden maar daden'. Ik was gebrand op een goed resultaat". Zijn pole position bracht hem daarvoor ook de beste uitgangspositie. "Wat mij wel erg opviel was de verandering van de wegligging gedurende de race. Ik heb natuurlijk altijd met een achterwielaangedreven auto gereden en dit is toch echt anders.

En hoewel ik denk dat het er van buitenaf misschien redelijk eenvoudig uitzag, heb ik mijn handen vol gehad om de wagen op de baan te houden. In het begin heb je de strijd met de anderen en later heb je wat ruimte op de rest. Maar je moet tot het einde van de 12e ronde vol trappen om die voorsprong ook vast te houden. Ik ben blij dat het op deze manier allemaal tot een goed eind is gekomen", aldus Van Es, die zich op deze manier absoluut revancheerde voor het min-resultaat in de eerste race.

alfa2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet